Պատրաստեք այս համեղ ապուրը:
Բաղադրիչները
- 1 բաժակ լոբի
- 3 հատ լոլիկ
- 1 հատ բուլղարական պղպեղ
- 100 գ նեխուրի ցողուն
- 1 հատ գազար
- 1 գլուխ սոխ
- 2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
- 0,5 թ.գ. խնկածաղիկ (орегано)
- 2,5 լ ջուր
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Լոբին լվացեք, 2 ժամով թողեք սառը ջրի մեջ:
- Լոբին լցրեք կաթսայի մեջ, վրան ջուր ավելացրեք ու 40 րոպե եփեք միջին ուժգնության կրակի վրա:
- Կտրտեք գազարը, նեխուրի ցողունը, մաքրած սոխն ու բուլղարական պղպեղը:
- Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, մի քանի վայրկյանով մտցրեք եռացրած ջրի մեջ, հանեք ու կեղևը հեռացրեք:
- Լոլիկը բլենդերով հարեք:
- Ձիթապտղի ձեթով թավան դրեք կրակին, սոխն ու գազարը տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
- Ավելացրեք բուլղարական պղպեղն ու ևս 7 րոպե պատրաստեք:
- Լոբով կաթսայի մեջ ավելացրեք նեխուրը, հարած լոլիկն ու տապակած բանջարեղենը: 15 րոպե շոգեխաշեք:
- Ավելացրեք աղը, խնկածաղիկը, հանեք կրակի վրայից ու 20 րոպե փակ կափարիչով թողեք մնա: Լցրեք ափսեներն ու մատուցեք: