Պատրաստեք այս համեղ կոտլետները:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 3-4 կտոր բատոն հաց
- 100 մլ կաթ
- 1 փոքր գլուխ սոխ
- 1 հատ հավի ձու
- 70-100 գ պանիր
- 600-650 գ մսի խճողակ
- 1/2 թ.գ. աղ
- աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 1 ճ.գ. կարագ
- մի քանի հատ լորի ձու
Պատրաստման եղանակը
- Առանց կեղևի բատոն հացը մի քանի մասի բաժանեք ու 5-10 րոպե թրջեք կաթի մեջ:
- Սոխը խոշոր քերիչով քերեք կամ բլենդերով մանրացրեք: Հավի ձուն մի փոքր հարեք: Պանիրը խոշոր քերիչով քերեք:
- Մսի խճողակին ավելացրեք սոխը, բատոնը, աղն ու պղպեղը: Խառնեք ու մի քիչ ծեծեք՝ հանելով պնակի միջից ու նորից հետ նետելով:
- Մսի խճողակը համաչափ մասերի բաժանեք: Մսից գնդիկներ արեք, հետո տափակեցրեք: Տապակի մեջ փայլաթիթեղ քաշեք, պատեք այն կարագով, իրարից մի քանի սանտիմետր հեռավորության վրան շարեք մսի տափակեցրած կտորները:
- Մսերի կենտրոնում միջուկի համար փոսեր արեք:
- Մոտ 25-30 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
- Տապակը հանեք, մսի փոսիկների մեջ լցրեք քերած պանիրը, վրաները ջարդեք մեկական լորի ձու, մի փոքր աղ արեք: Եվս 7-10 րոպեով տեղադրեք ջեռոցում: