Ուտեստը պատրաստելիս դեղձի փոխարեն կարող եք ծիրան, նեկտարին կամ փափուկ տանձ օգտագործել:
Բաղադրիչները
8 բաժնի համար
- 15-20 հատ ծովախեցգետին
- 1 հատ անանաս
- 4-5 հատ դեղձ
- 1 բաժակ ելակ
- 1/3 բաժակ թթվասեր
- 1 ճ.գ. շաքարավազ
- աղացած կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Անանասը կիսեք: Յուրաքանչյուր կեսից պտղամիսը կիսով չափ հանեք ու կտրատեք:
- Դեղձերի կորիզները հեռացրեք, կտրատեք, ելակները կիսեք:
- Ծովախեցգետինները աղաջրի մեջ եփեք, հովացրեք ու մաքրեք:
- Փորած անանասների մեջ շերտերով տեղադրեք ծովախեցգետինը, անանասի ու դեղձի կտորներն ու ելակը:
- Մատուցելիս լցոնած անանասների վրա լցրեք շաքարավազի ու աղացած կարմիր պղպեղի հետ խառնած թթվասերը: