...

Հեշտ ու համեղ. Մսով կեֆտեդես

Հեշտ ու համեղ. Մսով կեֆտեդես

Հունաստանում այս մսագնդիկները ձեզ անպայման կառաջարկեն նախաճաշիկի տեսքով և անպայման մեկ բաժակ ուզոյի՝ հայտնի հունական անիսոնի օղու հետ: Հայտնի է, որ այս խմիչքը պատրաստել են դեռևս Բյուզանդական կայսրությունում: Մսով կեֆտեդեսը սովորաբար մատուցում են բադրիջանի աղցանի հետ:

Բաղադրիչները 
6 բաժնի համար

  • 1 կգ տավարի կամ հորթի մսի խճողակ
  • 200-250 գ առանց միջուկի չորահաց
  • 2 ձու
  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 3-4 ճ.գ. անիսոնի օղի՝ ըստ ցանկության
  • խնկածաղիկ (орегано)
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • ալյուր
  • կարագ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը: Հացը սառը ջրի մեջ 5-10 րոպե թրջեք, ապա քամեք:
  2. Խառնեք բոլոր բաղադրիչները՝ աստիճանաբար ավելացնելով օղին: Լավ հունցեք խճողակն ու 1 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
  3. Տաք ջրի մեջ ձեռքերն անընդհատ մտցնելով՝ խճողակից գնդիկներ արեք, թաթախեք ալյուրի մեջ:
  4. Խորը թավայի մեջ հալեցրեք կարագը: Մաս-մաս տեղադրեք մսագնդիկներն ու անընդհատ շրջելով՝ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, իսկ հետո ափսեի մեջ:
  5. Մատուցեք տաք վիճակում:

Խորհուրդ: Տավարի մսի խճողակին կարող եք մի փոքր ոչխարի յուղոտ միս ավելացնել: Այդպես էլ բավական համեղ է ստացվում:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 14, 2021

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ