Պատրաստեք այս համեղ աղանդերը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 50 գ սպիտակաձավար
- 5 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
- 50 գ ընկույզ
Մրգահյութի համար
- 1 բաժակ շաքարավազ
- կես կիտրոն
- 1 հատ նարինջ (կեղևը)
- դարչինի 1 փայտիկ
- 1,5 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը
- Աղանդերը սկսեք պատրաստել մրգահյութը եփելով: Շաքարավազը լցրեք փոքրիկ կաթսայի մեջ, ավելացրեք ջուրը, կես կիտրոնի հյութը, նարնջից առանձնացրած կեղևը ու դարչինի փայտիկը:
- Կաթսան դրեք կրակին, եփեք մինչև մրգահյութը թափանցիկ ու խիտ դառնա՝ մոտ 10-15 րոպե:
- Իսկ հիմա պատրատեք հալվան: Մեկ ուրիշ փոքրիկ կաթսայում տաքացրեք ձիթապտղի յուղը: Ավելացրեք սպիտակաձավարը:
- Սպիտակաձավարը տապակեք ձիթապտղի յուղով մինչև այն մի փոքր շագանակագույն երանգ ստանա:
- Աստիճանաբար սպիտակաձավարին ավելացրեք մրգահյութը՝ շարունակելով անընդհատ խառնել:
- Ընկույզը մանր կտրատեք, ավելացրեք սպիտակաձավարին, լավ խառնեք:
- Երբ մրգահյութն ամբողջությամբ ներծծվի, հալվան էլ սկսի կաթսայի պատերին կպչել, ուրեմն՝ այն պատրաստ է:
- Կաթսան հանեք կրակից, թողեք մի փոքր սառչի:
- Ապա հալվան լցրեք ֆորմայի մեջ, գդալով լավ սեղմեք ու կես ժամով տեղադրեք սառնարանում:
- Պատրաստի սպիտակաձավարով հունական հալվան համաչափ կտրատեք ու մատուցեք: