Հունական խոհանոցի այս ուտեստը՝ կեֆտեդեսը, նույն ինքը փոքրիկ կոտլետներն են՝ պատրաստված գրիլի վրա կամ թավայի մեջ տապակած: Կեֆտեդեսը կարող է պատրաստվել բանջարեղենից, պանրից և նույնիսկ լոբուց, նաև՝ մսից ու ձկան մսից:
Կոտլետները սկսեք պատրաստել մատուցելուց 4 ժամ առաջ:
Բաղադրիչները
- 1 կգ դդմիկ
- 200 գ ֆետա կամ բրինզա պանիր
- 1/2 բաժակ քերած պինդ պանիր
- 2 միջին չափի կարտոֆիլ
- 3 ձու
- 5-6 բաժակ մանրացրած չորահաց
- 2 ճյուղ անանուխ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
- ալյուր՝ կոտլետները թաթախելու համար
- կարագ՝ տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը
- Դդմիկները շատ բարակ օղակների ձևով կտրատեք, վրան աղ արեք ու թողեք 1 ժամ: 1 ժամ հետո դդմիկները ջրով ցայեք ու քամեք:
- Կարտոֆիլը մաքրեք, եփեք մինչև պատրաստ լինելը՝ մոտ 20-25 րոպե: Եփելուց հետո թողեք մի քիչ հովանա, պյուրե սարքեք: Անանուխի տերևները մանր կտրատեք:
- Իրար խառնեք հարած ձուն, կարտոֆիլը, պատառաքաղով պյուրեի վերածված բրինզան կամ ֆետան, քերած պանիրը, չորահացը, կտրտած անանուխը, 1 ճ. գ. ալյուրը, աղն ու պղպեղը: Լավ խառնեք, 2 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
- Ձեռքերն անընդհատ տաք ջրի մեջ մտցնելով բանջարեղենային խճողակից բլիթներ պատրաստեք, թաթախեք ալյուրի մեջ:
- Խոր թավայի մեջ կարագ տաքացրեք, մաս-մաս տեղադրեք խճողակից բլիթները՝ շուռ տալով տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, որպեսզի յուղը քամվի ու մատուցեք տաք վիճակում:
Խորհուրդ: Դդմիկները կարող եք նաև անցկացնել քերիչով: Այդ ժամանակ կոտլետները դասական կլոր ձև կունենան, բայց պետք է պատրաստ լինեք, որ դդմիկներից հյութ ավելի շատ է դուրս գալու և պետք է ալյուր ու չորահաց ավելացնեք: Համն էլ կփոխվի, և ոչ դեպի լավը: Այնպես որ՝ պետք է ինքներդ որոշեք՝ ձևն է ձեզ համար ավելի կարևոր, թե համը: