Երեքշաբթի 26.01.2021 12:02

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 21:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 20:30
Քաղաքական
25.01.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 18:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.01.2021 / 17:00
08.01.2021   15:00
2507

Հեշտ ու համեղ. Լոբով ապուր՝ հունական ձևով


Հունական այս ապուրի հետ ավանդաբար չորացրած սպիտակ հաց ու ձիթապտուղ են մատուցում, իսկ ցանկացողներին հենց ափսեի մեջ սոխ ու սխտոր են ավելացնում:

Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 14 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները

6 բաժնի համար

  • 200 գ չոր սպիտակ լոբի
  • 1 մեծ գլուխ սոխ
  • 1 ճյուղ նեխուր
  • 3 միջին չափի գազար
  • 400 գ կտրտած լոլիկ իր հյութի մեջ
  • 2 ճյուղ մաղադանոս
  • 1 ճ.գ. տոմատի մածուկ
  • 100 մլ ձիթապտղի յուղ
  • 1 ճ.գ. չորացրած խնկածաղիկ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ
  • 1 լ ջուր

Մատուցելու համար

  • սպիտակ հացի չորացրած կտորներ
  • փոքր ափսեով խոշոր ձիթապտուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոբին 12 ժամ դրեք սառը ջրի մեջ: Հետո լվացեք, լցրեք կաթսայի մեջ: Վրան սառը ջուր լցրեք, հասցրեք եռման աստիճանի, եփեք 5 րոպե, ջուրը թափեք:
  2. Բարակ կտրատեք սոխը, նեխուրն ու գազարը:
  3. Լոբու վրա սառը ջուր լցրեք, ավելացրեք կտրտած բանջարեղենը, լոլիկն իր հյութի հետ միասին, խառնեք:
  4. Ավելացրեք ձիթապտղի յուղը, խնկածաղիկը, պղպեղ արեք, դրեք կրակի վրա: Աղ դեռ մի արեք: Հասցրեք եռման աստիճանի ու եփեք, մինչև լոբին փափկի՝ մոտ 1 ժամից-1 ժամ 20 րոպե:
  5. Վերջում աղ արեք, ավելացրեք տոմատի մածուկն ու մանր կտրտած մաղադանոսը, խառնեք, թողեք մի քիչ հովանա: 

Մատուցեք չորացրած սպիտակ հացով ու ձիթապտուղներով:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 23, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         հունական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, Չորրորդ իշխանություն


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4843