...

Հեշտ ու համեղ. Լոբով ապուր՝ հունական ձևով

Հեշտ ու համեղ. Լոբով ապուր՝ հունական ձևով

Հունական այս ապուրի հետ ավանդաբար չորացրած սպիտակ հաց ու ձիթապտուղ են մատուցում, իսկ ցանկացողներին հենց ափսեի մեջ սոխ ու սխտոր են ավելացնում:

Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 14 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները

6 բաժնի համար

  • 200 գ չոր սպիտակ լոբի
  • 1 մեծ գլուխ սոխ
  • 1 ճյուղ նեխուր
  • 3 միջին չափի գազար
  • 400 գ կտրտած լոլիկ իր հյութի մեջ
  • 2 ճյուղ մաղադանոս
  • 1 ճ.գ. տոմատի մածուկ
  • 100 մլ ձիթապտղի յուղ
  • 1 ճ.գ. չորացրած խնկածաղիկ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ
  • 1 լ ջուր

Մատուցելու համար

  • սպիտակ հացի չորացրած կտորներ
  • փոքր ափսեով խոշոր ձիթապտուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոբին 12 ժամ դրեք սառը ջրի մեջ: Հետո լվացեք, լցրեք կաթսայի մեջ: Վրան սառը ջուր լցրեք, հասցրեք եռման աստիճանի, եփեք 5 րոպե, ջուրը թափեք:
  2. Բարակ կտրատեք սոխը, նեխուրն ու գազարը:
  3. Լոբու վրա սառը ջուր լցրեք, ավելացրեք կտրտած բանջարեղենը, լոլիկն իր հյութի հետ միասին, խառնեք:
  4. Ավելացրեք ձիթապտղի յուղը, խնկածաղիկը, պղպեղ արեք, դրեք կրակի վրա: Աղ դեռ մի արեք: Հասցրեք եռման աստիճանի ու եփեք, մինչև լոբին փափկի՝ մոտ 1 ժամից-1 ժամ 20 րոպե:
  5. Վերջում աղ արեք, ավելացրեք տոմատի մածուկն ու մանր կտրտած մաղադանոսը, խառնեք, թողեք մի քիչ հովանա: 

Մատուցեք չորացրած սպիտակ հացով ու ձիթապտուղներով:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 23, 2020

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ