Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 22:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 21:00
Քաղաքական
26.02.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 17:25
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 16:15
09.01.2021   15:00
1500

Հեշտ ու համեղ. Մուսակա՝ հունական Նակսոս կղզուց


Ներկայացնում ենք հունական խոհանոցի հայտնի ուտեստներից մեկը՝ մուսական:

Բաղադրիչները

  • 2-3 խոշոր բադրիջան
  • 4 միջին կարտոֆիլ
  • 200 գ պարմեզան կամ պեկորինո (կարող եք փոխարինել այլ պինդ պանրով)
  • 4 ճ.գ. կարագ
  • ձիթապտղի յուղ
  • ալյուր
  • աղ

Մսից ռագուի համար

  • 500 գ ոչխարի մսի խճողակ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 400 գ կտրտած լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ
  • 2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
  • 1 դափնու տերև
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Բեշամել սոուսի համար

  • 500 մլ կաթ
  • 30 գ կարագ
  • 3 ճ.գ. ալյուր
  • մի պտղունց ընկույզ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մսից ռագուի համար մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը, ձիթապտղի յուղով 5 րոպե տապակեք թավայի մեջ:
  2. Թավայի մեջ ավելացրեք ոչխարի մսի խճողակը, ուժեղացրեք կրակը ու խառնելով՝ տապակեք, մինչև մսի գույնը փոխվի:
  3. Ավելացրեք լոլիկներն ու նրա հյութը, դափնու տերևը, աղ ու պղպեղ արեք, դրեք կափարիչը, 1 ժամ թույլ կրակի վրա շոգեխաշեք:
  4. Բադրիջանները շրջանաձև կտրատեք, մոտ ½ սմ հաստությամբ, աղ արեք, թողեք 20 րոպե: Ապա պահեք հոսող ջրի տակ, չորացրեք, թաթախեք ալյուրի մեջ, ձիթապտղի յուղով թավայի մեջ երկու կողմից տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: 
  5. Մաքրեք կարտոֆիլը, կտրտեք ինչպես բադրիջանները՝ շրջանաձև ու ½ սմ հաստությամբ: Տապակեք կարագի մեջ, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  6. Պատրաստեք բեշամել սոուսը: Ալյուրը տապակեք կարագի մեջ, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը՝ մոտ 2-3 րոպե:
  7. Քիչ-քիչ ավելացրեք տաք կաթը ու անընդհատ խառնեք սոուսը, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան: Աղ արեք, ավելացրեք ընկույզը, եփեք մինչև խտանալը՝ մոտ 4-5 րոպե:
  8. Տապակին կարագ քսեք, շարեք կարտոֆիլը, վրան լցրեք քերած պանրի 1/3-ը: Վրան լցրեք մսից ռագուն, ծածկեք բադրիջաններով, լցրեք պանրից ևս 1/3 մաս:
  9. Լցրեք բեշամել սոուսը, վրան լցրեք պանրի մնացած մասն ու 20 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս ջերմաստիճանի ջեռոցում:

Մուսական մատուցեք տաք վիճակում:
 



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, հունական խոհանոց


››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված













Շատ ուրախ ե՞ք
Շատ ուրախ ե՞ք
09.02.2021 / 980









Էդ սպառնըմ ե՞ս
Էդ սպառնըմ ե՞ս
10.02.2021 / 847


















Խզարում ենք
Խզարում ենք
02.02.2021 / 637