Երկուշաբթի 26.10.2020 02:06

Ձեռագրերը չեն այրվում
25.10.2020 / 21:00
Քաղաքական
25.10.2020 / 20:00
Հարցազրույց
25.10.2020 / 19:00
Խմբագրի ընտրանին
25.10.2020 / 12:00
Սատիրիկոն/Երազահան
25.10.2020 / 11:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.10.2020 / 10:00
10.09.2020   15:00
233

Հեշտ ու համեղ. Սուրճ ֆրապպե


Հունաստանում, որտեղ ձմռանն ամենևին էլ շոգ չէ, ողջ տարին մեծ սեր է վայելում ֆրապպե սուրճը: Սովորական սուրճի փոխարեն այն պատրաստում են լուծվող սուրճից: Ասում են, որ այս բաղադրատոմսն առաջարկել են ուսանողները, որոնք ամառային քննությունների ժամանակ նրա օգնությամբ են պահպանել իրենց ուժերն ու կենտրոնացվածությունը: Այս սուրճի համար կարևորն այն է, որ բաժակի մակերեսին խիտ փրփուր-շապիկ առաջանա: Առանց դրա ֆրապպեն ֆրապպե չի լինի, այլ սովորական կաթով սուրճ:

Բաղադրիչները

  • 1,5 ճ.գ. լավ լուծվող սուրճ
  • 3 թ.գ. շաքարավազ
  • 3/4 բաժակ ջուր
  • սառույց
  • խտացրած կաթ՝ ըստ ճաշակի (սովորաբար 2 թ.գ.)

Պատրաստման եղանակը

  1. Միքսերի կամ շեյքերի մեջ լցրեք սուրճը, շաքարավազը, խտացրած կաթն ու 3-4 ճ.գ. սենյակային ջերմաստիճանի ջուրը:
  2. Հարեք մինչև բաց գույնի փրփուր առաջանալը:
  3. Ստացված խառնուրդը լցրեք բարձր բաժակի մեջ, բարակ շիթով լցրեք սառը ջուրն ու ավելացրեք սառույցը:
  4. Միանգամից մատուցեք ձողիկի հետ միասին:

Խորհուրդ: Շաքարավազի ու խտացրած կաթի նման քանակությունը կարող է ձեզ համար շատ քաղցր լինել (հույները քաղցրակեր են): Այնպես որ՝ սուրճի քաղցրությունը կարող եք ձեր ճաշակով կարգավորել:



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         հունական խոհանոց, միջերկրածովյան խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված

Մարգո է վատացել
Մարգո է վատացել
04.10.2020 / 6894
























Ժողովրդին ատողը

Բարև, անորակներ
Բարև, անորակներ
01.10.2020 / 1555







Սա՞ էր ձեր թափը
Սա՞ էր ձեր թափը
03.10.2020 / 1429




Էդիկ, դու սուս
Էդիկ, դու սուս
15.10.2020 / 1364









Ոգևորվել են
Ոգևորվել են
22.10.2020 / 1149