27.03.2021   15:00
107

Հեշտ ու համեղ. Ձկով կոտլետներ


Հրեական խոհանոցում բազմաթիվ սահմանափակումներ կան՝ կապված այս կամ այն մթերքի կամ մթերքների համադրությունների հետ: Այդպիսի սահմանափակումներ են գործում որոշ ծովամթերքների և ձկնատեսակների համար, որոնք թեփուկներ ու լողակներ չունեն: Բարեբախտաբար կարպը (կամ ծածանը) այդ սահմանափակումների մեջ չի մտնում:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 1 կգ կարպի ֆիլե
  • 150 գ կարագ
  • 3 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 3-4-ական ճյուղ մաղադանոս ու համեմ
  • 3 ձու
  • 1/2 բաժակ հացի փշուր
  • ալյուր
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխը: Թավայի մեջ 50 գ կարագ հալեցրեք, լցրեք սոխը, խառնելով մոտ 5 րոպե տապակեք միջին ուժգնության կրակի վրա մինչև փափկելը: Հանեք կրակի վրայից ու հովացրեք:
  2. 2 ծանր դանակի օգնությամբ մանրացրեք ձկան միսը կամ մսաղացով աղացեք:
  3. Դանակի կոթով ճզմեք, մաքրեք ու մանր կտրտեք սխտորը: Շատ մանր կտրատեք կանաչին, ևս մեկ անգամ էլ կտրտեք սխտորի հետ միասին:
  4. Ձկան խճողակը խառնեք սոխի, կանաչու, սխտորի, հացի փշուրների հետ, ավելացրեք ձուն, աղ ու պղպեղ արեք: Ձեռքերով 5-10 րոպե լավ հունցեք խճողակը, ծածկեք ու 1,5 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
  5. Ալյուրը խառնեք աղի հետ:
  6. Թաց ձեռքերով խճողակից ոչ մեծ կոտլետներ արեք, թաթախեք ալյուրի մեջ և հալած կարագի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա հաճախ շրջելով տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  7. Մատուցեք տաք վիճակում:

Խորհուրդ: Կարպի ֆիլե հազվադեպ է վաճառվում, բացի այդ, նրանում միևնույն է փուշ շատ կա: Չնայած՝ կարպի փշերը վնասակար չեն, աղացած վիճակում դրանք չեն խանգարի, հակառակը՝ ավելի շատ ֆոսֆոր կստանաք: Եթե ֆիլեի փոխարեն ամբողջական ձուկն եք գնում, անհրաժեշտ քանակի փափուկ միս ստանալու համար ձուկը պիտի 1,7 կգ կշռի:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 12, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         միջերկրածովյան խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն»


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





























Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 577


Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 550















Հերքում
Հերքում
12.04.2021 / 480