Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 22:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 21:00
Քաղաքական
26.02.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 17:25
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 16:15
23.01.2021   15:00
196

Հեշտ ու համեղ. Կծու սպիտակ լոբի


Լոբին մալթյան ռեստորանների ավանդական նախուտեստն է: Այն պատրաստում են կծու կամ ոչ կծու, երբեմն համեմում են զիրայով, երբեմն էլ բավարարվում են դասական ձեթ-աղ-պղպեղ համադրությամբ: Լոբուց երբեմն թանձր սոուսներ են պատրաստում և մատուցում տապակած հացի հետ: Մի խոսքով՝ լոբին անպայման պետք է առկա լինի յուրաքանչյուր սեղանին:

Ուտեստն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 14-18 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները
4 բաժնի համար

  • 400 գ սպիտակ լոբի
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 1 չորացրած չիլի պղպեղ
  • 3-4 ճյուղ մաղադանոս
  • 2 ճ. գ. գինու քացախ
  • 4 ճ. գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոբին 12 ժամով թրջեք մեծ քանակության սառը ջրի մեջ:
  2. Լոբին լվացեք, վրան թարմ սառը ջուր լցրեք, հասցրեք եռման աստիճանի ու եփեք մինչև փափկելը՝ մոտ 1 ժամ: Աղ մի արեք:
  3. Լոբին քամեք, լցրեք թասի մեջ, 2 ճ. գ. ձիթապտղի ձեթ լցրեք վրան, աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք:
  4. Պատրաստեք համեմունքը: Մանր կտրատեք մաղադանոսը: Ճզմեք, մաքրեք ու կտրտեք սխտորը: Մանր փշրեք չորացրած չիլի պղպեղը:
  5. Մնացած 2 ճ. գ. ձիթապտղի ձեթը խառնեք քացախի, մաղադանոսի, սխտորի, չիլի պղպեղի և աղի հետ: Ստացված խառնուրդը լցրեք տաք լոբու վրա և խառնեք: 
  6. Կարող եք միանգամից տաք վիճակում մատուցել, կարող եք նաև 2-4 ժամ թողնել հովանա և նոր միայն մատուցել:

Խորհուրդ: Լոբին կարող եք մատուցել ոչ միայն որպես նախուտեստ, այլև որպես խավարտ՝ մսով ուտեստների հետ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 3, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», միջերկրածովյան խոհանոց


››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված













Շատ ուրախ ե՞ք
Շատ ուրախ ե՞ք
09.02.2021 / 980









Էդ սպառնըմ ե՞ս
Էդ սպառնըմ ե՞ս
10.02.2021 / 847


















Խզարում ենք
Խզարում ենք
02.02.2021 / 636