13.03.2021   15:00
147

Հեշտ ու համեղ. Նռան հատիկներով, ավոկադոյով և ձվով աղցան


Հայտնի է, որ ոչ թե մեկ, այլ մի քանի հրեական խոհանոց կա՝ կախված նրանից, թե կոնկրետ որ երկրում է հրեական համայնքը և ինչ տեղական մթերքներ է ներառել խիստ կանոններով սահմանափակված իր կերակրացանկում: 

Այս աղցանի մեջ ավոկադոյի առկայությունը ցույց է տալիս ուտեստի միջերկրածովյան ծագումը, այսինքն՝ այն պատրաստում են շոգ Իսրայելում:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 3 հասած ավոկադո
  • 3 ձու
  • 1 հասած նուռ
  • 2 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 2-3 ճյուղ անանուխ
  • 1 կիտրոնի հյութ

Սոուսի համար

  • 3 ճ.գ. խնձորի քացախ
  • 1 նարնջի հյութ
  • 1 թ.գ. բաց գույնի մեղր
  • 3 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ձվերը 9 րոպե խաշեք, վրան անմիջապես սառը ջուր լցրեք ու մաքրեք:
  2. Նռան հատիկները առանձնացրեք ու լցրեք թասի մեջ:
  3. Պատրաստեք սոուսը: Պնակի մեջ խառնեք քացախը, նարնջի հյութը, մեղրը, աղն ու պղպեղը: Հարեք՝ կաթիլ-կաթիլ ավելացնելով ձեթը, մինչև սոուսը խտանա:
  4. Ավոկադոն 2 մասի բաժանեք, կորիզը հանեք, կլպեք: Բարակ ու երկարավուն կտրատեք:
  5. Յուրաքանչյուր ափսեի մեջ հովհարի ձևով տեղադրեք կտրտած ավոկադոն և վրան կիտրոնի հյութ ցողեք, որպեսզի չսևանա:
  6. Ձվերը խոշոր կտորներով կտրատեք, մանր կտրատեք կանաչ սոխը: Ավոկադոյով ափսեների մեջ տեղադրեք կտրտած ձվերը, սոխն ու նռան հատիկները, վրան լցրեք սոուսը: 

Աղցանը զարդարեք կտրտած անանուխով ու մատուցեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 10, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», միջերկրածովյան խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված



Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1507































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 586






Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 557







Совет да любовь