20.03.2021   15:00
107

Հեշտ ու համեղ. Ռիկոտա պանրով պաստիցիա


Պաստիցիաները բնորոշ են մալթյան խոհանոցին: Դրանք պատրաստում են երկու տարբերակով՝ ռիկոտա պանրով կամ սոխով ու սիսեռի պյուրեով: Չնայած նրան, որ պաստիցիաները նման են շերտավոր խմորով կարկանդակների, ռիկոտայով տարբերակը Մալթայի բնակիչները «չիզքեյք» են անվանում և դրանք մատուցում են նաև շաքարի փոշով, հատկապես՝ նախաճաշին:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 300 գ շերտավոր խմոր
  • 2 ձու
  • 250 գ ռիկոտա պանիր կամ տնական կաթնաշոռ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • շաքարի փոշի՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը 7 մմ հաստությամբ բացեք և 9-10 սմ տրամագծով շրջանակներ արեք:
  2. Ռիկոտա պանիրը կամ կաթնաշոռը պատառաքաղով տրորեք, ավելացրեք թեթևակի հարած ձվերը, մի փոքր աղ ու պղպեղ և խառնեք:
  3. Խմորի յուրաքանչյուր շրջանակի մեջ մի քանի գդալ պանրային միջուկ լցրեք, խմորին կիսալուսնի ձև տվեք և ծայրերը պատառաքաղով սեղմեք այնպես, որպեսզի միջնամասը բաց մնա:
  4. Պատրաստի կարկանդակները վրան փայլաթիթեղ քաշած տապակի մեջ տեղադրեք այնպես, որ միջուկը չհոսի:
  5. Պաստիցիաները 20 րոպե թխեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  6. Մատուցեք տաք, գոլ կամ սառը վիճակում:

Ցանկության դեպքում վրան շաքարի փոշի ցանեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 11, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, միջերկրածովյան խոհանոց


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված




Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1397































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 584





Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 556







Совет да любовь