...

Հեշտ ու համեղ. Ռիկոտա պանրով պաստիցիա

Հեշտ ու համեղ. Ռիկոտա պանրով պաստիցիա

Պաստիցիաները բնորոշ են մալթյան խոհանոցին: Դրանք պատրաստում են երկու տարբերակով՝ ռիկոտա պանրով կամ սոխով ու սիսեռի պյուրեով: Չնայած նրան, որ պաստիցիաները նման են շերտավոր խմորով կարկանդակների, ռիկոտայով տարբերակը Մալթայի բնակիչները «չիզքեյք» են անվանում և դրանք մատուցում են նաև շաքարի փոշով, հատկապես՝ նախաճաշին:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 300 գ շերտավոր խմոր
  • 2 ձու
  • 250 գ ռիկոտա պանիր կամ տնական կաթնաշոռ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • շաքարի փոշի՝ ըստ ցանկության

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը 7 մմ հաստությամբ բացեք և 9-10 սմ տրամագծով շրջանակներ արեք:
  2. Ռիկոտա պանիրը կամ կաթնաշոռը պատառաքաղով տրորեք, ավելացրեք թեթևակի հարած ձվերը, մի փոքր աղ ու պղպեղ և խառնեք:
  3. Խմորի յուրաքանչյուր շրջանակի մեջ մի քանի գդալ պանրային միջուկ լցրեք, խմորին կիսալուսնի ձև տվեք և ծայրերը պատառաքաղով սեղմեք այնպես, որպեսզի միջնամասը բաց մնա:
  4. Պատրաստի կարկանդակները վրան փայլաթիթեղ քաշած տապակի մեջ տեղադրեք այնպես, որ միջուկը չհոսի:
  5. Պաստիցիաները 20 րոպե թխեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  6. Մատուցեք տաք, գոլ կամ սառը վիճակում:

Ցանկության դեպքում վրան շաքարի փոշի ցանեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 11, 2021

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ