10.01.2021   16:00
197

Քաղցր ու համեղ. Պիստակով փախլավա


Պիստակը հաճախ են օգտագործում արևելյան խոհանոցում՝ աղանդեր պատրաստելիս: 

Պիստակով պատրաստված փախլավան լավ է մատուցել դառը սև սուրճի հետ:

Բաղադրիչները
8-10 բաժնի համար

  • 12 ֆիլո խմորի շերտ
  • 400 գ մաքրած, անալի պիստակ
  • 2 ձվի սպիտակուց
  • 100 գ կարագ
  • 250 գ շաքարավազ
  • 4 ճ.գ. կիտրոնի հյութ
  • 4 ճ.գ. մեղր
  • 1 թ.գ. աղացած դարչին
  • 1 ճ.գ. վարդի ջուր

Պատրաստման եղանակը

  1. Պիստակը մանրացրեք, խառնեք մեղրի, վարդի ջրի ու դարչինի հետ: Սպիտակուցները հարեք մինչև խիտ փրփուր ստանաք, ապա խառնեք պիստակի խառնուրդի հետ:
  2. Առանձնացրեք ֆիլո խմորի շերտերը, անհրաժեշտության դեպքում կտրեք-հարմարեցրեք ձեր տապակի չափսերին: Խմորը ծածկեք խոնավ սրբիչով, որպեսզի չչորանա:
  3. Կարագը հալեցրեք: Տապակը պատեք կարագով, ֆիլոյի 4 շերտ տեղադրեք վրան՝ յուրաքանչյուր շերտը կարագով պատելով: Պիստակի խառնուրդի կեսը լցրեք խմորի վրա:
  4. Կրկնեք գործողությունը. տեղադրեք ֆիլոյի հերթական 4 շերտը՝ յուրաքանչյուրը կարագով պատելով, վրան լցրեք պիստակի մյուս կեսը: Ապա տեղադրեք մնացած 4 շերտերը:
  5. Դանակի սուր ծայրով փախլավան քառակուսիների ձևով կամ շեղանկյունաձև կտրատեք, 30-40 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
  6. Շաքարավազը լցրեք 250 մլ ջրի մեջ, տեղադրեք կրակին, թողեք 5 րոպե եռա, ապա վերցրեք կրակից, հովացրեք: Ավելացրեք կիտրոնի հյութը:
  7. Ջեռոցից հանած տաք փախլավայի վրա լցրեք ստացված օշարակը, 1 ժամ թողեք լրիվ հովանա ու մատուցեք: 

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 1, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, միջերկրածովյան խոհանոց


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված



Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1517































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 586






Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 557







Совет да любовь