Հինգշաբթի 21.01.2021 22:14

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.01.2021 / 16:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.01.2021 / 14:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
20.01.2021 / 22:00
Քաղաքական
20.01.2021 / 21:00
Քաղաքական
20.01.2021 / 20:00
10.01.2021   15:00
156

Հեշտ ու համեղ. Սիսեռով ապուր


Սիսեռը պատկանում է հատիկավորների դասին և հնագույն մշակաբույսերից մեկն է: Ասում են՝ Մերձավոր Արևելքում նրան ծանոթ են եղել համարյա 8 հազար տարի առաջ: Ներկայումս սիսեռը տարածված է Միջերկրածովյան բոլոր երկրներում, նրանից սոուսներ, նախաճաշիկներ և նույնիսկ ալյուր են պատրաստում: Իսկ Սիրայում սիրում են սիսեռից պատրաստված թանձրապուրը, որն էլ կներկայացնենք ստորև:

Ապուրն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 1 օր առաջ:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 500 գրամ սիսեռ
  • 2 խոշոր գլուխ սոխ
  • 1,5 լ ջուր
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ, 
  • աղացած կարմիր կծու պղպեղ՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Սիսեռի վրա մեծ քանակության ջուր լցրեք և 24 ժամ թողեք:
  2. Այնուհետև սիսեռը հոսող ջրի տակ լվացեք, հեռացրեք բարակ կեղևը (կարող եք նաև թողնել այն):
  3. Սիսեռի վրա սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակին, եռացրեք, թույլ կրակի վրա եփեք մինչև փափկելը՝ մոտ 1,5 ժամ: Աղ մի արեք:
  4. Սոխը մանր կտրատեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, լցեք սոխը, հաճախակի խառնելով՝ թույլ կրակի վրա տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը՝ մոտ 10 րոպե:
  5. Պատրաստի սիսեռի վրա լցրեք տապակած սոխը, աղ ու պղպեղ արեք, ևս 15-20 րոպե եփեք:
  6. Ապուրը մատուցեք՝ այն լցնելով մի փոքր ձիթապտղի ձեթ լցրած ափսեների մեջ և վրան աղացած կարմիր կծու պղպեղ ցանեք (ըստ ցանկության):

Խորհուրդ: Խուսափեք ապուրը պահածոյացված սիսեռով եփելուց, այն համեղ չի ստացվի: Մատուցելիս ապուրին կարող եք սխտոր ու չորահաց ավելացնել:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 1, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, միջերկրածովյան խոհանոց


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4812