Հինգշաբթի 22.04.2021 23:33

31.01.2021   15:00
158

Քաղցր ու համեղ. Սպիտակաձավարով կարկանդակ


Կիպրոսում հայտնի այս կարկանդակը հիշեցնում է որոշ արևելյան աղանդերներ, օրինակ՝ մարոկկյան կարկանդակ «Բասբուսան», թուրքական «Ռեվանին» կամ հունական «Գալակտոբուրեկոն»:

Կարկանդակն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 6 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները
8 բաժնի համար

  • 2 բաժակ սպիտակաձավար
  • 1 բաժակ մանր շաքարավազ
  • 200 գ բնական յոգուրտ
  • 1/2 բաժակ բուսական յուղ
  • 1/2 բաժակ վարդի ջուր
  • 1/2 ճ. գ. փխրեցուցիչ
  • 1 ճ. գ. վանիլային շաքարավազ
  • 20-30 գ չբոված նուշ
  • կարագ՝ տապակին քսելու համար

Օշարակի համար

  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 1 ճ. գ. կիտրոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սպիտակաձավարը լցրեք մեծ թասի մեջ և խառնեք բուսական յուղի հետ: Ավելացրեք մյուս բաղադրիչները՝ բացի նուշից, և լավ խառնեք:
  2. 24-26 սմ տրամագծով տապակի վրա կարագ քսեք, մեջը լցրեք ստացված խմորն ու հավասարեցրեք: Վրան ցանեք նուշը, մի փոքր խմորի մեջ մտցրեք:
  3. Կարկանդակը տեղադրեք 180-190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ և տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը՝ մոտ 1 ժամ: Ջեռոցից հանեք, դրեք ցանցի վրա, թող հովանա:
  4. Քանի դեռ կարկանդակը հովանում է, պատրաստեք օշարակը: Կաթսայի մեջ լցրեք շաքարավազը, վրան 1 բաժակ ջուր և կիտրոնի հյութ ավելացրեք, հասցրեք եռման աստիճանի ու 10 րոպե եփեք թույլ կրակի վրա:
  5. Կարկանդակը հենց տապակի մեջ քառակուսիների ձևով կամ շեղանկյունաձև կտրատեք և վրան լցրեք օշարակը: Թողեք 4 ժամ, թող ներծծի հեղուկը:

Խորհուրդ: Օշարակի մեջ կիտրոնի հյութի փոխարեն կարող եք թթու նարնջի հյութ օգտագործել ու նարնջի կեղևից մի փոքր կտրտել-ավելացնել: Այդպես կարկանդակը հաճելի ցիտրուսային նոտաներ կստանա:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 4, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», միջերկրածովյան խոհանոց


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1370





























Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 584






Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 556







Совет да любовь