Չարենց
23.01.2021 / 12:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
23.01.2021 / 11:00
Լուրեր
23.01.2021 / 09:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
22.01.2021 / 22:00
Քաղաքական
22.01.2021 / 21:00
Սատիրիկոն
22.01.2021 / 20:00
19.12.2020   15:00
235

Հեշտ ու համեղ. Լահմաջո


Համեղ լահմաջոյի գաղտնիքը մեկն է՝ շատ բարակ բացված խմորն ու թարմ, անյուղ ոչխարի միսը: Մսի խճողակը կարող եք փոխարինել բրինզա պանրով. դարձյալ շատ համեղ է ստացվում:

Բաղադրիչները
8 հատի համար

  • 250 գ ալյուր, մի փոքր էլ ցանելու համար
  • 3-4 գ չոր խմորիչ
  • 1 թ.գ. աղ
  • 150 մլ ջուր

Միջուկի համար

  • 250-300 գ ոչխարի անյուղ միս
  • 1 մեծ հասած լոլիկ
  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • կես կարմիր կծու չիլի պղպեղ
  • 3 ճյուղ մաղադանոս
  • 75-80 գ կարագ
  • մի փոքր աղ

Խմորին քսելու համար

  • 100 մլ կաթ
  • մի փոքր աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորի համար խմորիչը բացեք 38-40 աստիճան ցելսիուս տաքության ջրով: Ավելացրեք ալյուրն ու աղը, խմոր հունցեք: 10 րոպե լավ հունցեք, մինչև խմորն առաձգական դառնա: Խմորը ծածկեք կտորով, մոտ 1 ժամ թողեք տաք տեղում:
  2. Խմորը 8 մասի բաժանեք, յուրաքանչյուր մասից գունդ արեք: Թաց կտորով ծածկեք գնդերը և էլի 30 րոպե թողեք, թող բարձրանան:
  3. Պատրաստեք միջուկը: Լոլիկները մտցրեք եռացրած, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևից մաքրեք, 4 մասի բաժանեք, հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը: Պտղամիսը մանր խորանարդների ձևով կտրատեք:
  4. Երկու մեծ դանակների կամ մսաղացի օգնությամբ ոչխարի մսից խճողակ սարքեք, խառնեք լոլիկների հետ: Կարագը հալեցրեք: Պղպեղը մաքրեք սերմերից ու մանր կտրատեք:
  5. Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխը, մանրացրեք մաղադանոսը: Սոխն ու մաղադանոսը խառնեք կծու պղպեղի հետ, ավելացրեք խճողակին: Ավելացրեք հալեցրած կարագը, աղ արեք ու լավ խառնեք:
  6. Սեղանի վրա ալյուր ցանեք, խմորի գնդերն առանձին-առանձին բարակ, երկար, օվալաձև շերտով բացեք: Խմորը պետք է շատ բարակ լինի, մոտ 2-3 մմ հաստության:
  7. Օվալաձև խմորի շերտերը զգուշությամբ տեղադրեք փայլաթիթեղով պատված տապակի մեջ, վրան կաթ ու աղ քսեք, ապա միջուկի բարակ շերտով պատեք: 7-8 րոպեով տեղադրեք 230 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: 

Մատուցեք տաք վիճակում, կիտրոնի հետ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 40, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», միջերկրածովյան խոհանոց


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4825