06.03.2021   15:00
131

Հեշտ ու համեղ. Ձկով մսագնդիկներ


Ինչպես միջերկրածովյան մյուս երկրներում, այնպես էլ Ալժիրում, ձուկ և ծովամթերք շատ են օգտագործում: Աշնանը բացվում է սարդինաների սեզոնը։ Այս ձուկը հատկապես համեղ է տապակած վիճակում: Իսկ սարդինաներից կամ մեկ ուրիշ փոքր ձկնատեսակից մսագնդիկներ պատրաստում են ողջ տարին:

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 700 գ թարմ սարդինա կամ մեկ ուրիշ փոքր չափի ձուկ
  • 2 ձու
  • 5 պճեղ սխտոր
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1թ.գ. աղացած զիրա
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • աղացած չորահաց
  • կարագ՝ տապակելու համար
  • կիտրոն՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրեք ձկները, հեռացրեք գլուխները, ներքին օրգաններն ու ողնաշարը: Սխտորը դանակի կոթով ճզմեք, մաքրեք: Մաղադանոսի ցողունները հեռացրեք. դրանք պետք չեն գալու:
  2. Մանր կտրատեք ձկան միսը, մաղադանոսն ու սխտորը, խառնեք իրար, ավելացրեք զիրան, աղ ու պղպեղ արեք: Մսաղացով աղալ պետք չէ, ձեզ մսի մանր կտորներով խճողակ է պետք:
  3. Հարեք ձվերն ու խառնեք ձկան մսի զանգվածին: Մաս-մաս ավելացրեք աղացած չորահացը մինչև «կոտլետային» խիտ, կպչուն զանգված ստանալը:
  4. Խորը թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա լավ տաքացրեք կարագը:
  5. Ձեռքերը ջրի մեջ թաթախելով՝ ձկան մսի խճողակից ընկույզի մեծության գնդիկներ ձևավորեք և անընդհատ շրջելով՝ կարագի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  6. Պատրաստի գնդիկները տեղադրեք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի։

Մատուցեք կտրտած կիտրոնի հետ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 9, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, միջերկրածովյան խոհանոց


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





























Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 577


Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 550















Հերքում
Հերքում
12.04.2021 / 480