Այս ուտեստի համար լավ է օգտագործեք մի քիչ թերհաս, պինդ լոլիկներ:
Այս ձևով պատրաստված լոլիկները մատուցում են տաք վիճակում՝ որպես խավարտ մսային ուտեստներին, թռչնամսին ու ձկանը:
Բաղադրիչները
- 10 միջին չափի պինդ լոլիկ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
- շաքարավազ
- ձիթապտղի ձեթ
Պատրաստման եղանակը
- Լոլիկները լցրեք լայն կաթսայի մեջ, վրան եռացրած ջուր լցրեք ու հասցրեք եռման աստիճանի: Եռացրած ջուրը թափեք, վրան սառը ջուր լցրեք, լոլիկների կեղևները հեռացրեք: Լոլիկները կիսեք, հեռացրեք սերմերն ու հեղուկը:
- Լոլիկները տեղադրեք ձեթով պատված կերամիկական տապակի մեջ՝ կտրված մասով դեպի ներքև: Աղ ու պղպեղ արեք:
- Լոլիկների վրա շաքարավազ ցանեք, ապա ձեթ ցողեք:
- Տապակը 1,5 ժամով տեղադրեք 120-130 աստիճան տաքության ջեռոցի մեջ:
- Մատուցելուց առաջ լոլիկները կարելի է ամբողջությամբ հովացնել կամ տաք մատուցել:
Խորհուրդ: Շաքարավազը կարող եք մեղրով փոխարինել, մատուցելուց առաջ էլ լոլիկների վրա քունջութի սերմեր ցանել: Դրանից համը միայն կշահի: