Հինգշաբթի 05.08.2021 11:48

03.07.2021   14:00
128

Հեշտ ու համեղ. Ձկով ռիզոտտո


Սլովենական խոհանոցում՝ Իստրիայի շրջանում, իտալական խոհանոցի ազդեցությունը մեծ է, ինչը զարմանալի չէ, քանի որ այդ տարածաշրջանը ժամանակին Իտալիային է պատկանել: Այստեղից էլ ռիզոտտոն և ուտեստի մեջ գինի օգտագործելը, չնայած այն պատրաստելու եղանակը՝ պանրի ու ձկան համադրությունը, ավելի շատ սլովենական է:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 400-600 գ ձկան փափկամիս
  • 400 գ բրինձ ռիզոտտոյի համար (Արբորիո)
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 5-6 ճյուղ մաղադանոս
  • 200 մլ սպիտակ չոր գինի
  • 70-100 գ կարագ
  • 2 ճ.գ. տոմատի մածուկ
  • 2 ճ.գ. սպիտակ գինու քացախ
  • 50 մլ ձեթ
  • 1 լ ջուր
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ
  • 50 գ քերած պանիր՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրեք ու մանր կտրատեք սխտորը: Հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք ձեթը, լցրեք կտրտած սխտորն ու թույլ կրակի վրա, խառնելով 1 րոպե տապակեք:
  2. Սխտորին ավելացրեք բրինձն ու տոմատի մածուկը, լավ խառնեք, աղ արեք և վրան լցրեք եռացրած ջուրը: Կրակն ուժեղացրեք, դարձրեք միջին ուժգնության և ջուրը հասցրեք եռման աստիճանի:
  3. Փակ կափարիչի տակ եփեք բրինձը մինչև ջուրը ներծծվի, գոլորշիանա՝ մոտ 12 րոպե: Ապա բրնձի վրա լցրեք գինին, կրակը թուլացրեք և շարունակեք եփել մինչև բրինձը փափկի՝ մոտ 10 րոպե:
  4. Առանձին եփեք ձուկը թույլ եռացող, քացախ ավելացրած աղաջրում մինչև պատրաստ լինելը՝ մոտ 7-12 րոպե:
  5. Ձուկը ջրի մեջ թողեք մի փոքր հովանա, եթե փշեր ու ոսկորներ կան, հեռացրեք, փափկամիսը խառնեք պատրաստի բրնձի հետ: Մաղադանոսը մանր կտրատեք:
  6. Ռիզոտտոյին ավելացրեք մեծ կտորներով կտրտած կարագը, մաղադանոսն ու աղացած սև պղպեղը, խառնեք:
  7. Մատուցեք՝ վրան լցնելով քերած պանիրը:

Խորհուրդ: Ռիզոտտոյի ջրիկ լինելու չափը կարգավորեք ձեր ճաշակով: Եթե ջրիկ ռիզոտտոյի սիրահար եք, 1 լիտրից մի փոքր շատ ջուր վերցրեք: Ձկան հարցում սահմանափակումներ չկան. կարող եք ցանկացած տեսակի ձուկ օգտագործել:



 Պիտակներ

         միջերկրածովյան խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից

››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
































37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 7092