Հինգշաբթի 05.08.2021 11:27

12.06.2021   14:00
132

Հեշտ ու համեղ. Ձկան կրոկետներ՝ լոլիկի սոուսով


Ծովային երկրների խոհանոցներից յուրաքանչյուրն իր ձկան կոտլետներն ունի՝ տապակած, շոգեխաշած կամ եփած: Տարբերությունը միայն օգտագործվող ձկան տեսակի ու համեմունքների մեջ է: Դուք կարող եք դրանք մատուցել ինչպես տաք վիճակում՝ խառնելով սոուսի հետ (այս դեպքում նրանք հրաշալի կլինեն սպագետիի հետ), այնպես էլ սառը: Վերջին դեպքում սոուսը առանձին մատուցեք և մի մոռացեք մի բաժակ սառը սպիտակ գինու մասին:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 1 կգ ձկան փափկամիս
  • 2 ճյուղ նեխուր
  • 2 ոչ մեծ գլուխ սոխ
  • 2-3 ճյուղ մաղադանոս
  • 2 ձու
  • 2 բաժակ մանր չորահաց
  • 1 բաժակ ալյուր
  • 5-6 հատիկավոր սև պղպեղ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • կարագ՝ տապակելու համար

Սոուսի համար

  • 400 գ տոմատի մածուկ
  • 150 մլ սպիտակ չոր գինի
  • 100 գ կարագ
  • 1 փոքր գլուխ սոխ
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1 դափնու տերև
  • 1 ճ.գ. շաքարավազ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոուսի համար շատ մանր կտրատեք մաղադանոսն ու սոխը: Կարագը փոքր կաթսայի մեջ հալեցրեք, ավելացրեք սոխն ու մաղադանոսը, միջին ուժգնության կրակի վրա 2-3 րոպե տապակեք: Ավելացրեք գինին, հասցրեք եռման աստիճանի: Ավելացրեք տոմատի մածուկը, շաքարավազն ու դափնու տերևը, խառնեք: Հաճախակի խառնելով՝ 10-15 րոպե եփեք սոուսը մինչև խտանալը: Հանեք կրակի վրայից:
  2. Ձուկը կիսած նեխուրի, խոշոր կտրտած սոխի ու հատիկավոր սև պղպեղի հետ տեղադրեք սառը ջուր լցրած կաթսայի մեջ: Աղ արեք, հասցրեք եռման աստիճանի, կրակը թուլացրեք, մոտ 10 րոպե եփեք:
  3. 15 րոպե ձուկը թողեք արգանակի մեջ, թող հովանա: Հնարավորինս մանր կտրատեք մնացած նեխուրը, սոխը և մաղադանոսը: Եփած ձուկը չորացրեք, պատառաքաղով տապակեք, խառնեք նեխուրի, մաղադանոսի ու սոխի հետ, ապա մսաղացով աղացեք կամ երկու ծանր դանակով խճողակի վերածեք:
  4. Ստացված խճողակի վրա աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք մի փոքր հարած ձվերը ու հացի փշուրները: Լավ խառնեք ու 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում: 
  5. Խորը կաթսայի մեջ լավ տաքացրեք տապակելու համար նախատեսված կարագը: 
  6. Ձեռքերն անընդհատ սառը ջրի մեջ մտցնելով՝ խճողակից կլոր կրոկետներ պատրաստեք՝ մոտավորապես պինգ-պոնգի գնդակի չափի: Պատրաստի գնդիկները գլորեք ալյուրի մեջ և անընդհատ խառնելով՝ կարագի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  7. Պատրաստի կրոկետները տեղադրեք թղթե անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Պատրաստի սոուսի միջից հեռացրեք դափնու տերևն ու մատուցեք այն տաք վիճակում կրոկետների հետ մեկտեղ:
     


 Պիտակներ

         միջերկրածովյան խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից

››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
































37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 7091