Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
2 բաժնի համար
- 2-4 հատ խոշոր կարտոֆիլ
- 2 թ.գ. բուսական յուղ
- 3-4 ճյուղ կանաչ սոխ
- 1 թ.գ. չորացրած խնկածաղիկ (орегано)
- 2-3 ճյուղ թարմ ուրց
- 280 գ տավարի մսի խճողակ
- 120 գ տոմատի մածուկ
- 120-150 գ պանիր
Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլները հատ-հատ փաթաթեք փայլաթիթեղով, 45 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
- Թավայի մեջ թույլ կրակի վրա տաքացրեք բուսական յուղը: Կանաչ սոխը կտրատեք, տապակեք յուղի մեջ մինչև մի փոքր փափկելը:
- Ավելացրեք խնկածաղիկն ու մանրացրած ուրցը: Մոտ 20 վայրկյան խառնեք:
- Թավայի մեջ լցրեք մսի խճողակը, կրակը մի փոքր ուժեղացրեք ու լավ խառնեք:
- Տապակեք մինչև միսը կարմիրից շագանակագույն երանգ ստանա: Ավելացրեք տոմատի մածուկն ու ևս 2-3 րոպե պատրաստեք:
- Կարտոֆիլների փայլաթիթեղը կիսով չափ բացեք, կարտոֆիլի վերին շերտը կտրեք, միջուկը գդալով հանեք, կարտոֆիլը լցոնեք մսի խճողակով: Վրան լցրեք քերած պանիրը:
- 15 րոպե տապակեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Հանեք ջեռոցից ու մատուցեք: