Պատրաստեք այս համեղ բաշկիրական ապուրը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 350 գ տավարի միս
- 100 գ գազար
- 150 գ կարտոֆիլ
- 100 գ կաղամբ
- 1 գլուխ սոխ
- 4 հատ հատիկավոր սև պղպեղ
- 2 հատ դափնու տերև
- 1 փունջ կանաչի
Պատրաստման եղանակը
- Տավարի մսի վրա սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակին, թողեք եռա, փրփուրը հեռացրեք: Ավելացրեք սոխի կեսը, հատիկ պղպեղները, դափնու տերևները: Շատ թույլ կրակի վրա եփեք մինչև մսի պատրաստ լինելը:
- Գազարը, կաղամբն ու կարտոֆիլը խոշոր կտրատեք: Արգանակից հեռացրեք միսը և համեմունքները: Կտրտած բանջարեղենը լցրեք արգանակի մեջ ու եփեք մինչև պատրաստ լինելը, մոտ 20 րոպե:
- Միսը կտրատեք, լցրեք բանջարեղենով կաթսայի մեջ:
- Ապուրը մատուցելիս վրան կտրտած սոխ ու կանաչի լցրեք: