Երկուշաբթի 13.07.2020 13:10

Ձեռագրերը չեն այրվում
12.07.2020 / 21:00
Քաղաքական
12.07.2020 / 20:00
Տնտեսական
12.07.2020 / 19:00
Երազահան
12.07.2020 / 11:00
Լուր-մեկնաբանություն
12.07.2020 / 10:00
Աստղագուշակ
11.07.2020 / 22:00
30.11.2019   15:00
1337

Հեշտ ու համեղ. Քիշ լորեն


Դասական Քիշ լորենը նման է մեկ մարդու համար նախատեսված փոքրիկ, հաստ պիցցայի: Ֆրանսիայում այս ուտեստի պատրաստման բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան: Մենք առաջարկում ենք դրանցից ամենահայտնին՝ Լոթարինգիայի Քիշ լորենը: 

Բաղադրիչները

2 բաժնի համար

  • 300 գ աղի խմոր
  • 150 գ ոչ շատ յուղոտ բեկոն
  • 3 մեծ ձու
  • 250-300 գ կրեմ ֆրեշ կամ յուղոտ թթվասեր
  • 1-2 ճ.գ. կարագ
  • 1 պտղունց շաքարավազ
  • 1 պտղունց մանրացրած ընկույզ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բեկոնը քառակուսի կտրատեք, լցրեք եռացող ջրի մեջ, թողեք 1-2 րոպե եռա, քամեք:
  2. Թավայի մեջ բեկոնը տապակեք, մինչև ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ ստանալը: Հեռացրեք ավելորդ յուղը:
  3. Խմորն այնպես հունցեք, որ այն համապատասխանի ձեր տապակի չափսերին: Լավ կլինի, եթե այն 22-24 սմ լինի: Խմորի ծայրերը եզրերից 1,5-2 սմ բարձր պետք է լինեն: Խմորի հատակը ծակծկեք պատառաքաղով:
  4. Խառնեք կրեմ ֆրեշը, ձվերը, ընկույզը, աղը, պղպեղն ու շաքարը: Ավելացրեք բեկոնը:
  5. Ստացված խառնուրդը լցրեք խմորի վրա այնպես, որ այն տապակի ¾-րդ բարձրությունից շատ տեղ չզբաղեցնի, քանի որ խճողակը մի քիչ բարձրանալու է: Տապակը տեղադրեք նախապես 200 աստիճան ցելսիուս տաքացրած ջեռոցի մեջ ու միանգամից տաքությունն իջեցրեք 150 աստիճանի: 30 րոպե թողեք ջեռոցում:
  6. Դանակը խրեք ուտեստի կենտրոնում. եթե այն մաքուր մնաց, ուրեմն Քիշ լորենը պատրաստ է:
  7. Թողեք հովանա, ապա մատուցեք: Քանի դեռ ուտեստը չի սառել, խորհուրդ չի տրվում այն ափսեի մեջ տեղադրել, քանի որ քիշը կարող է քանդվել:

Խորհուրդ 1: Երբ արդեն յուրացնեք Քիշ լորենի պատրաստման կարգը, կարող եք նրա հետ փորձարկումներ անել, որպես խճողակ ավելացնել պոմիդորի միջուկ, բրոկոլի, աղացած միս, սպանախ ու ընդհանրապես այն, ինչ ձեր սիրտն է ուզում: Քիշ լորենն ընդունված է մատուցել հազարի տերևների հետ: Եվս մեկ բան. ճիշտ է, սա քիշի օրիգինալ բաղադրատոմսը չէ, բայց այն ավելի համեղ կստացվի, եթե խճողակին 100 գ քերած շվեյցարական պանիր ավելացնեք:

Խորհուրդ 2: Կրեմ-ֆրեշը տիպիկ ֆրանսիական կաթնամթերք է: Եթե այն խանութներում չի վաճառվում, կարող եք փոխարինել ոչ յուղոտ թթվասերով կամ ինքներդ պատրաստել: Իսկ պատրաստելու համար պետք է հավասար չափաբաժիններով խառնել15-20 տոկոսանոց թթվասերն ու 30 տոկոսանոց սերուցքը: Ստացված խառնուրդը լցրեք հերմետիկ փակվող տարայի մեջ ու 12 ժամ պահեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում, ապա ևս 24 ժամ տեղադրեք սառնարանում: Վերջ. կրեմ-ֆրեշը պատրաստ է:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 11, 2019



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Չորրորդ իշխանություն, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, ֆրանսիական խոհանոց


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված



Տիկին կոշկակարը