Կարտոֆիլով, բատատով ու սիսեռով այս ուտեստն ավելի հետաքրքիր կդառնա, եթե նրան կիտրոնի հյութ ու ծիրանաչիր ավելացնեք:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 4-5 հատ սովորական կարտոֆիլ
- 1-2 հատ բատատ
- 1-2 հատ գազար
- 400 գ լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ
- 50-70 գ ծիրանաչիր
- 2 գլուխ սոխ
- 8-10 պճեղ սխտոր
- 60 մլ բուսական յուղ
- աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 1 ճ.գ. հարիսա համեմունքների խառնուրդ
- 1 թ.գ. աղացած դարչին
- 1 թ.գ. աղացած գինձ
- 1/2 թ.գ. աղացած քրքում
- 600-700 մլ բանջարեղենային արգանակ կամ ջուր
- 350 գ պահածոյացված կամ եփած սիսեռ
- 1 հատ կիտրոն
Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը, բատատն ու գազարը ոչ մեծ կտորներով կտրատեք, իսկ լոլիկը, ծիրանաչիրն ու սոխը մանր կտրատեք: Սխտորը ճզմեք:
- Խորը թավայի մեջ լցրեք բուսական յուղն ու դրեք միջին ուժգնության կրակին: Սոխը յուղի մեջ մի փոքր տապակեք:
- Բացի լոլիկից մնացած բանջարեղենը լցրեք սոխի վրա: Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք հարիսան, դարչինը, գինձը և քրքումը: Խառնելով՝ 5-7 րոպե տապակեք:
- Ավելացրեք լոլիկն իր հյութի հետ, ծիրանաչիրը, արգանակը կամ ջուրը: Եռալուց հետո 10 րոպե էլ թողեք միջին ուժգնության կրակին: Կրակը թուլացրեք և կափարիչի տակ 20-25 րոպե շոգեխաշեք:
- Ավելացրեք սիսեռը, ևս 5-10 րոպե թողեք կրակին:
- Կիտրոնի հյութը քամեք, լցրեք բանջարեղենի վրա, խառնեք և մեկ րոպեից հանեք կրակի վրայից: Լցրեք ափսեներն ու մատուցեք: