Պատրաստեք այս համեղ ապուրը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 600 գ տավարի միս
- 3 հատ կարտոֆիլ
- 1 հատ բադրիջան
- 1 հատ բուլղարական պղպեղ
- 0,5 հատ դդմիկ
- 1 հատ լոլիկ
- 1 գլուխ սոխ
- 1 փունջ մաղադանոս
- սև ու կարմիր աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 1 հատ դափնու տերև
- 2 պճեղ սխտոր
- 0,5 թ.գ. խմելի-սունելի
- աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Միսը լավ լվացեք, վրան ջուր լցրեք, դրեք կրակին, 2 ժամ թույլ կրակի վրա եփեք, փրփուրը հեռացրեք:
- Բանջարեղենը լվացեք ու խոշոր կտորներով կտրատեք: Լոլիկի ու բադրիջանի կեղևը հեռացրեք:
- Պատրաստի արգանակի մեջ նախ լցրեք կարտոֆիլն ու աղը, 10 րոպե եփեք: Ապա ավելացրեք բադրիջանը, դդմիկը, բուլղարական պղպեղը, սոխն ու լոլիկը: Եվս 10-12 րոպե եփեք: Ավելացրեք դափնու տերևը, համեմունքները, կտրտած սխտորն ու մաղադանոսը: Եվս 2-3 րոպե եփեք, կրակն անջատեք:
- Ապուրը փակ կափարիչով 20 րոպե թողեք մնա, ապա լցրեք ափսեների մեջ ու մատուցեք: