Այս ուտեստը լավ է մատուցեք խորոված կարտոֆիլի և թարմ բանջարեղենով աղցանի հետ:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 4 հատ սկումբրիա
- 2 հատ նարինջ
- 1 հատ կիտրոն
- 60 գ ձիթապտղի ձեթ
- 2 ճ.գ. քունջութ
- 1/2 փունջ սամիթ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Ձուկը մաքրեք, լվացեք, չորացրեք: Սամիթի տերևները մանր կտրատեք:
- Ձուկը ներսից աղ արեք, տրորեք սամիթի տերևներով, տեղադրեք խոր սկուտեղի մեջ:
- Քամեք մեկուկես նարնջի ու կես կիտրոնի հյութը:
- Ստացված հյութը խառնեք ձիթապտղի ձեթի հետ: Ձկան վրա լցրեք ստացված խառուրդը, ձկները փաթաթեք փայլաթիթեղով և 2 ժամ մարինացրեք՝ տեղադրելով սառնարանում:
- Նարնջի մնացած կեսը օղակաձև կտրատեք, օղակները կիսեք:
- Ձեթ քսած տապակի մեջ տեղադրեք ձուկը, վրան շարեք նարնջի կտորները: Ձուկը 20 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
- Այնուհետև հանեք ջեռոցից, վրան լցրեք տապակելու ընթացքում առաջացած հյութը:
- Թավան տաքացրեք (յուղ կամ ձեթ լցնել պետք չէ), մեջը լցրեք քունջութի սերմերը ու խառնելով տապակեք, մինչև քունջութին բնորոշ բույրն զգալը:
- Պատրաստի ձուկը տեղադրեք սկուտեղի մեջ, վրան լցրեք քունջութը:
- Ձևավորման համար կարող եք ձիթապտուղ, կիտրոնի կտորներ ու կանաչի օգտագործել: