Պատրաստեք այս համեղ ապուրը:
Բաղադրիչները
3 բաժնի համար
- 400 գ խոզի միս
- 1,5 լ ջուր
- 3 հատ կարտոֆիլ
- 1 գլուխ սոխ
- 3 պճեղ սխտոր
- 1 հատ ձու
- 1 հատ դափնու տերև
- 1-2 կտոր աշորայի հաց
- աղ
- աղացած սև պղպեղ
- բուսական յուղ՝ տապակելու համար
- 6-7 ճյուղ մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը
- Միսը լվացեք, դրեք կաթսայի մեջ, վրան 1,5 լիտր ջուր լցրեք, դրեք կրակին: Երբ եռա, փրփուրը հեռացրեք, ավելացրեք դափնու տերևը: Միսը թույլ կրակի վրա, փակ կափարիչով եփեք մինչև պատրաստ լինելը: Թողեք հովանա: Դափնետերևը հեռացրեք:
- Կարտոֆիլը մաքրեք, խորանարդաձև կտրատեք:
- Սոխը կտրատեք, խորանարդաձև կտրատեք: Սխտորը մաքրեք:
- Պատրաստեք չորահացերը՝ ապուրի հետ մատուցելու համար: Հացը փոքր կտորներով կտրատեք, լցրեք չոր թավայի մեջ ու 4-5 րոպե տապակեք:
- Թավայի մեջ բուսական յուղ լցրեք, ավելացրեք կտրտած սոխն ու տապակեք մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը: Աղ ու պղպեղ արեք:
- Սխտորը ճզմեք, ավելացրեք սոխին, ևս 1 րոպե տապակեք մինչև սխտորի վառ արտահայտված հոտը զգաք:
- Ձուն ջարդեք պնակի մեջ, պատառաքաղով խառնեք:
- Կտրտած կարտոֆիլը լցրեք դատարկ կաթսայի մեջ: Վրան լցրեք արդեն հովացած արգանակը: Միսը կտրտեք, ավելացրեք կարտոֆիլով արգանակին: Ապուրը եփեք մինչև կարտոֆիլի պատրաստ լինելը: Ձեր ճաշակով աղ ու պղպեղ արեք:
- Ապուրին ավելացրեք տապակած սոխն ու սխտորը:
- Բարակ շիթով լցրեք հարած ձուն: Ձուն միանգամից սպիտակ թելիկների կվերածվի: Ավելացրեք մանր կտրտած մաղադանոսը, հասցրեք եռման աստիճանի ու հանեք կրակի վրայից:
- Մատուցեք չորահացի հետ միասին: