Պատրաստեք այս համեղ աղցանը:
Բաղադրիչները
- 3 գլուխ սոխ
- 3 գազար
- 3 ճ.գ. բուսական յուղ
- 350 գ պահածոյացված կանաչ ոլոռ
- մի քանի ճյուղ կանաչ սոխ
- 3 ճ.գ. թթվասեր
- աղ ու աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Գլուխ սոխը խոշոր շերտերով կտրատեք, խոշոր քերիչով քերեք գազարը: Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը, մեջը տապակեք կտրտած սոխը մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը: Ավելացրեք քերած գազարն ու պատրաստեք մինչև փափկելը:
- Տապակած սոխն ու գազարը լցրեք պնակի մեջ ու թողեք հովանա: Ավելացրեք կանաչ ոլոռը, կտրտած կանաչ սոխը, աղն ու աղացած սև պղպեղը, թթվասերը: Խառնեք: Լցրեք աղցանամանի մեջ ու մատուցեք: