Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 400 մլ անանասի հյութ
- 2-3 ճ.գ. շագանակագույն շաքարավազ
- 180 մլ սոյայի սոուս
- 3 ճ.գ. կետչուպ
- 1 թ.գ. չորացրած աղացած սխտոր
- 1/2 թ.գ. չորացրած աղացած կոճապղպեղ
- 4 կտոր խոզի կրծքամիս ոսկորով
- 1 ճ.գ. բուսական յուղ
- 4 հատ պահածոյացված կամ թարմ անանաս՝ օղակներով
- 4 թ.գ. կարագ
- 2 ճ.գ. եգիպտացորենի օսլա
- 1 ճ.գ. ջուր
- հազրեվարդ (розмарин)՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Անանասի հյութը խառնեք շաքարավազի, սոյայի սոուսի, կետչուպի, սխտորի ու կոճապղպեղի փոշու հետ:
- Խոզի միսը տեղադրեք խորը պնակի մեջ: Վրան լցրեք մարինադի կեսը՝ համաչափ ծածկելով մսի կտորները:
- Միսը կես կամ 1 ժամով տեղադրեք սառնարանում: Տապակելուց 30 րոպե առաջ հանեք սառնարանից, որպեսզի սենյակային ջերմաստիճանի հասնի:
- Տապակին բուսական յուղ քսեք: Խոզի մսի կտորները շարեք տապակի մեջ: Մսերի վրա տեղադրեք անանասի օղակները, օղակների կենտրոնում՝ մեկական կտոր կարագ: Ծածկեք փայլաթիթեղով:
- Մոտ 40 րոպեով տապակը տեղադրեք 180-190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Փայլաթիթեղը հանեք և ևս 5-10 րոպե տապակեք: Մսերը տեղադրեք ափսեի մեջ:
- Մարինադի մյուս կեսը դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, եռացրեք:
- Օսլան խառնեք սառը ջրի հետ: Լցրեք կաթսայի մեջ ու մարինադը ևս մի քանի րոպե եռացրեք մինչև թանձրանալը:
- Խոզի միսը մատուցեք անանասների և սոուսի հետ: