Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 600-700 գ տավարի միս
- 1-2 գլուխ սոխ
- 2 ճ.գ. բուսական յուղ
- 300 մլ ջուր կամ մսային արգանակ
- 300 մլ կարմիր չոր գինի
- 2 ճ.գ. տոմատի մածուկ
- 1/2 թ.գ. աղ
- աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- 1-2 ճյուղ նեխուր՝ ցանկության դեպքում
Պատրաստման եղանակը
- Միսը միջին չափի կտորներով կտրատեք: Սոխը օղակաձև կտրատեք ու օղակները քառատեք:
- Թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա տաքացրեք յուղը: Սոխն ու կտրտած նեխուրը տապակեք յուղի մեջ մինչև փափկելը: Լցրեք ափսեի մեջ:
- Նույն թավայի մեջ բոլոր կողմերից տապակեք միսը մինչև գույնը փոխելը:
- Սոխն ու նեխուրը վերադարձրեք թավայի մեջ: Վրան լցրեք տաք արգանակը կամ ջուրը գինու հետ միասին: Ավելացրեք տոմատի մածուկը, աղն ու պղպեղը:
- Եռալուց հետո կրակը թուլացրեք: Կափարիչով փակեք ու մոտ 1,5 ժամ շոգեխաշեք մինչև մսի փափկելը: Լցրեք ափսեի մեջ ու մատուցեք: