Երեքշաբթի 29.09.2020 15:13

Լուրեր
29.09.2020 / 13:40
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
29.09.2020 / 13:15
Քաղաքական
29.09.2020 / 12:30
Քաղաքական
29.09.2020 / 12:00
06.08.2020   15:00
346

Հեշտ ու համեղ. Տորթ «Ռիգո Յանշի»


Այս շատ համեղ աղանդերը անսովոր անվանում ունի: Ռիգո Յանշին 20-րդ դարի հայտնի գնչու ջութակահար է: Ռիգոն հայտնի է եղել ոչ միայն իր երաժշտական տաղանդների շնորհիվ: Նրան հաջողվել է գրավել ամերիկացի միլիոնատիրոջ աղջկան, որն ամուսնացած էր Բելգիայի արքայազնի հետ: Կինը ջութակահարի համար լքել է միլիոնատեր ամուսնուն: Նրանց ամուսնությունը երկար չի տևել, այդ ամուսնությունից երեխաներ չեն ծնվել, փոխարենը ծնվել է այս շոկոլադե տորթի պարզ բաղադրատոմսը:

Բաղադրիչները

Բիսկվիթի համար

  • 4 ձու
  • 3/4 բաժակ շաքարավազ
  • 110 գ ալյուր
  • 1/2 ճ. գ. եգիպտացորենի օսլա
  • շաքարի փոշի

Կրեմի համար

  • 1 լիտր սերուցք (22 տոկոս յուղայնությամբ)
  • 250 գ մուգ շոկոլադ (70 տոկոս կակաո)
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 1 ճ.գ. կակաոյի փոշի

Պատրաստման եղանակը

  1. Բիսկվիթի համար ձվի դեղնուցներն առանձնացրեք սպիտակուցներից: Դեղնուցները խառնեք 3/4 բաժակ շաքարավազի, ալյուրի ու օսլայի հետ այնպես, որ գնդիկներ չմնան, միատարր զանգված ստացվի:
  2. Սպիտակուցները հարեք, փայտե գդալով ներքևից վերև շարժումով լցրեք խմորի մեջ: Ստացված խմորը լցրեք տապակի մեջ, վրան կալկայով ծածկեք: Տապակը 20 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում, հետո հանեք ջեռոցից, թողեք, թող հովանա:
  3. Կրեմի համար շոկոլադը հալեցրեք ջրի գոլորշու վրա, թողեք մի քիչ հովանա: Սառը սերուցքը հարեք, հարելու ընթացքում ավելացրեք շաքարավազը: Սերուցքի մեջ ավելացրեք նաև կակաոյի փոշին, խառնեք, մաս-մաս ավելացրեք նաև հալած շոկոլադը:
  4. Պատրաստի բիսկվիթը կիսեք: Մի կեսը դրեք սկուտեղի վրա, վրան քսեք սերուցքային-շոկոլադե կրեմը, ծածկեք երկրորդ կեսով: Պատրաստի աղանդերի վրա շաքարի փոշի ցանեք:

Խորհուրդ: Եթե շոկոլադը 100 գրամ ավել վերցնեք, կկարողանաք դրանով շաքարի փոշու փոխարեն ծածկել տորթը:



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
















Մալադե´ց, աներ
Մալադե´ց, աներ
11.09.2020 / 1526




















Վազիր դատարան
Վազիր դատարան
23.09.2020 / 902