Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
6 բաժնի համար
- 3 հատ ճուտ
- 1 կգ շերտավոր խմոր
- 150 գ հավի լյարդ
- 150 գ հավի սիրտ
- 250 գ մսի խճողակ
- 2 գլուխ սոխ
- 100 գ ցորենի հաց
- 1 բաժակ կաթ
- 1 ճ.գ. տոմատի մածուկ
- 2 հատ ձու
- 3 ճ.գ. ձվաջուր
- 2 ճ.գ. մանանեխ (горчица)
- աղացած սպիտակ պղպեղ, աղ
Պատրաստման եղանակը
- Ճտերը ներսից ու արտաքինից պատեք աղով, պղպեղով ու մանանեխով:
- Միջուկի համար լյարդն ու սիրտը մանր կտրատեք: Խառնեք մսի խճողակի, կաթով թրջած ու քամած հացի, տոմատի մածուկի, կտրտած սոխի ու ձվերի հետ, աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք:
- Ճտերը լցոնեք ստացված զանգվածով, փորիկները կարեք կամ փայտիկներով ամրացրեք:
- Խմորը բարակ բացեք, 3 մասի բաժանեք, դրանցով փաթաթեք ճտերը: Խմորի վրա անցքեր արեք: Ճտերը տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում մինչև պատրաստ լինելը: Պատրաստ լինելուց 15 րոպե առաջ պատեք ձվաջրով:
- Մատուցելիս ճտերը համաչափ մասերի բաժանեք: Մատուցեք կտրտած բանջարեղենի հետ: