Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
3 բաժնի համար
- 100 գ ֆետտա պանիր
- 1 հատ թարմ վարունգ
- 9-10 հատ չերրի լոլիկ
- 1/2 քաղցր բուլղարական պղպեղ
- 10 հատ կանաչ զեյթուն
- 1 թ.գ. կիտրոնի հյութ
- աղ, աղացած սև պղպեղ, կանաչի
Պատրաստման եղանակը
- Զեյթունը, բուլղարական պղպեղն ու լոլիկների կեսը մանր կտրատեք:
- Ավելացրեք կիտրոնի հյութը, աղն ու աղացած պղպեղը: 5-7 րոպե առանց յուղի թավայի մեջ տապակեք: Թողեք հովանա:
- Ֆետա պանիրը պատառաքաղով տրորեք, ավելացրեք տապակած բանջարեղենին:
- Բանջարեղեն կլպելու համար նախատեսված դանակով վարունգներից երկար-բարակ շերտեր ստացեք:
- Միջուկը տեղադրեք վարունգի շերտի ծայրին, ռուլետի նման փաթաթեք: Վարունգի պոչիկը պետք է վերևից լինի, որպեսզի ատամի չոփիկով կարողանաք ամրացնել: Չերրի լոլիկները կիսեք, տեղադրեք ռուլետի վրա ու ատամի չոփիկով ամրացրեք: Մատուցեք: