Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
Խմորի համար
- 1 հատ ձու
- 80 մլ ջուր
- 1-2 ճ.գ. բուսական յուղ
- 2-3 բաժակ ալյուր
Միջուկի համար
- 500 գ խոզի միս
- 1-2 հատ գազար
- 1-2 գլուխ սոխ
- 0,5 թ.գ. աղ
- աղացած սև պղպեղ
- 2-3 ճ.գ. բուսական յուղ՝ տապակելու համար
- համեմունքներ (դափնու տերև, հատիկավոր սև պղպեղ)՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Խոզի յուղոտ միս ընտրեք: Խոշոր աղացեք:
- Պատրաստեք խմորը: 2 բաժակ ալյուրը լցրեք խորը պնակի մեջ, ձուն ջարդեք վրան, ավելացրեք աղն ու ջուրը: Խմոր հունցեք՝ ընթացքում ավելացնելով 1-2 գդալ բուսական յուղը՝ խմորին առաձգականություն տալու համար:
- Խմորը ծածկեք ու 30 րոպե թողեք մնա:
- Սոխն ու գազարը միջին չափի կտորներով կտրատեք, բուսական յուղի մեջ մի փոքր աղի հետ տապակեք:
- Խմորը հնարավորինս բարակ բացեք:
- Վրան լցրեք խոզի միսը, տարածեք խմորի վրա, աղ արեք:
- Գազարն ու սոխը լցրեք խոզի մսի վրա, ամբողջ մակերեսով տարածեք: Աղ ու պղպեղ արեք:
- Խմորը ռուլետի նման փաթաթեք, ծայրերն ամրացրեք: Շոգեփի ցանցի վրա քսեք բանջարեղենը տապակելուց հետո մնացած յուղը: Ռուլետը տեղադրեք մեջը: Շոգեփի ջրի մեջ մի քանի դափնու տերև ու հատիկավոր սև պղպեղ ավելացրեք: Սարքը 45 րոպեով միացրեք:
- Պատրաստի խանումը զարդարեք կանաչիով ու մատուցեք: