Պատրաստեք այս համեղ աղցանը:
Բաղադրիչները
2 բաժնի համար
- 2 հատ բադրիջան
- 1 հատ խնձոր
- կես կարմիր սոխ
- 3 ճյուղ կանաչ սոխ
- 3 ճյուղ սամիթ
- 2 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
- 1 ճ.գ. կիտրոնի հյութ
- կես թ.գ. գինձի սերմեր
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Բադրիջանների վրա ձիթապտղի ձեթ (1 ճ.գ.) քսեք, ատամի չոփիկով մի քանի տեղից ծակծկեք և 40 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
- Բադրիջանները հանեք ջեռոցից, թողեք հովանան, մաքրեք, խորանարդաձև կտրատեք:
- Խնձորը մաքրեք կեղևից, մանր քերիչով քերեք, խառնեք կիտրոնի հյութի հետ:
- Կես սոխը բարակ կիսաօղակների ձևով կտրատեք, 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթով տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը:
- Սոխին ավելացրեք աղացած գինձը և պղպեղը, լավ խառնեք:
- Մաքուր պնակի մեջ լցրեք բադրիջանները, խնձորի միջուկը և տապակած սոխը:
- Աղ արեք, խառնեք, թողեք հովանա, 15 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:
- Մատուցելիս կտրտած սոխ ու սամիթ լցրեք վրան: