Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 1 կգ խոզի կողեր
- 100 գ սալորաչիր՝ առանց կորիզի
- 1 գլուխ սոխ
- 2 ճ.գ. բուսական յուղ
- 150 մլ տոմատի սոուս
- 1 թ.գ. աղացած սև պղպեղ
- 1 թ.գ. խոշոր աղ
Պատրաստման եղանակը
- Խոզի կողերը լվացեք, չորացրեք, կտրտեք:
- Սալորաչիրը լվացեք, 15 րոպեով թողեք եռացրած ջրի մեջ:
- Սոխը մաքրեք ու մանր կտրատեք:
- Յուղով թավան դրեք կրակին, ավելացրեք կտրտած սոխն ու տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
- Ավելացրեք աղը, աղացած սև պղպեղը, տոմատի սոուսը, խառնեք, հանեք կրակի վրայից:
- Խոզի կողերը տեղադրեք թավայի մեջ ու խառնեք այնպես, որ բոլոր կտորները սոուսով պատվեն:
- Խոզի կողերը տեղադրեք տապակի մեջ, ավելացրեք սալորաչիրը:
- Տապակը ծածկեք երկու շերտ փայլաթիթեղով ու 50 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
- 50 րոպեից փայլաթիթեղը հեռացրեք ու ևս 15 րոպե թողեք ջեռոցում:
- Հանեք ջեռոցից ու մատուցեք: