Պատրաստեք այս համեղ ուտեստը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 400 գ խոզի փափուկ միս
- 50 գ ընկուզեղեն (ընկույզ, պնդուկ, հնդկական ընկույզ)
- 3 ճ.գ. թթվասեր
- 100 գ պինդ պանիր
- 1 փոքր փունջ մաղադանոս
- 2 ճ.գ. բուսական յուղ
- աղ ու համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Խոզի միսը բարակ շերտերով կտրատեք ու մի կողմից թակեք:
- Բլենդերի մեջ լցրեք ընկուզեղենն ու լվացած մաղադանոսը:
- Բլենդերով մանրացրեք մինչև մանր փշուրների վերածվելը:
- Ընկուզեղենի ու մաղադանոսի փշուրների վրա լցրեք թթվասերն ու խառնեք:
- Տապակի մեջ փայլաթիթեղ դրեք, վրան բուսական յուղ քսեք: Շարեք թակած խոզի միսը, աղ արեք, ձեր ճաշակով համեմեք: Մսերի վրա քսեք ընկուզեղենի ու թթվասերի խառնուրդը: Ապա մեկ շերտ քերած պանիր լցրեք վրան:
- Տապակը 20-25 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան տաքության ջեռոցում:
- Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում, թարմ կանաչեղենի հետ: