Պատրաստեք այս համեղ ապուրը:
Բաղադրիչները
8 բաժնի համար
- 500 գ մսի խճողակ
- 200 գ լոբի
- 1 հատ խոշոր գազար
- 1 հատ խոշոր գլուխ սոխ
- 2 պճեղ սխտոր
- 2 ճ.գ. բուսական յուղ
- աղացած սև պղպեղ, աղ
- 2 լ ջուր
Պատրաստման եղանակը
- Լոբին լվացեք ու 3 ժամ թողեք սառը ջրում:
- Լոբու ջուրը փոխեք ու կաթսայի մեջ 1 ժամ եփեք:
- Գազարն ու գլուխ սոխը մաքրեք ու կտրատեք:
- Խորը թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղն ու մեջը տապակեք սոխը մինչև կիսաթափանցիկ դառնալը:
- Ավելացրեք մսի խճողակն ու շարունակեք ևս 7-10 րոպե տապակել:
- Խճողակին ավելացրեք գազարն ու եփած լոբին ու անընդհատ խառնելով 3 րոպե տապակեք:
- Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք ճզմած սխտորը:
- Տապակածը լցրեք խորը կաթսայի մեջ, վրան լցրեք եռացրած ջուրն ու 15 րոպե թույլ կրակի վրա եփեք:
- Պատրաստի ապուրի մեջ կտրտած կանաչի լցրեք ու մատուցեք: