Քաղաքական
31.05.2020 / 16:00
Ձեռագրերը չեն այրվում
31.05.2020 / 12:00
Լուր-մեկնաբանություն
31.05.2020 / 11:00
Երազահան
31.05.2020 / 10:00
Աստղագուշակ
30.05.2020 / 22:00
07.01.2020   14:30
2976

Փորձեք, շատ համեղ է. Մարինացված տավարի միս


Ձեզ ենք ներկայացնում ֆրանսիական խոհանոցի ուտեստներից ևս մեկը՝ մարինացված տավարի միս: Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 3 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 6 կտոր տավարի միս, յուրաքանչյուրը՝ մոտ 250 գ
  • 1 շիշ կարմիր չոր գինի
  • 150-200մլ կոնյակ
  • 120մլ պորտվեյն
  • 2 միջին գազար
  • 1 միջին գլուխ սոխ
  • 50գ կարագ
  • 250գ կրեմ-ֆրեշ կամ թթվասեր
  • 1 ճյուղ թարխուն
  • 2 ճյուղ ուրց
  • 3թ.գ. հատիկավոր պղպեղ
  • 1 դափնու տերև
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Մանր կտրատեք գազարն ու սոխը: Դրանք մսի կտորների ու թարխունի հետ տեղադրեք տափակ ափսեի մեջ: Վրան կարմիր գինի լցրեք: Ավելացրեք դափնու տերևը, ուրցը, աղն ու պղպեղը: Նվազագույնը 2 ժամով սառը տեղում դրեք:
2. Մսից հեռացրեք առաջացած հեղուկը: Թույլ կրակի վրա տաքացրեք կարագը:
3. Ուժեղ կրակի վրա տապակեք միսը, յուրաքանչյուր կողմը՝ 2 րոպե: Միսը հանեք կրակից, աղ ու պղպեղ արեք:
4. Մսով թավայի մեջ լցրեք կոնյակն ու այրեք: Թողեք ալկոհոլը մինչև վերջ այրվի: Միսը հանեք թավայից: Թավայի մեջ լցրեք հեղուկը, որը գոյացել է միսը աղ դնելուց (300մլ) ու պորտվեյնը, ավելացրեք կրեմ-ֆրեշը կամ թթվասերը: Հասցրեք եռման աստիճանի ու ցածր կրակի վրա 10 րոպե եփեք:
5. Ավելացրեք հատիկավոր պղպեղը: Միսը դրեք ափսեների մեջ, վրան լցրեք սոուսը:
6. Ուտեստը մատուցեք մակարոնի հետ:

Խորհուրդ. Կրեմ-ֆրեշը տիպիկ ֆրանսիական կաթնամթերք է: Եթե այն խանութներում չի վաճառվում, կարող եք փոխարինել ոչ յուղոտ թթվասերով կամ ինքներդ պատրաստել: Իսկ պատրաստելու համար պետք է հավասար չափաբաժիններով խառնել15-20 տոկոսանոց թթվասերն ու 30 տոկոսանոց սերուցքը: Ստացված խառնուրդը լցրեք հերմետիկ փակվող տարայի մեջ ու 12 ժամ պահեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում, ապա ևս 24 ժամ տեղադրեք սառնարանում: Վերջ. կրեմ-ֆրեշը պատրաստ է:

«Չորրորդ իշխանություն», 4, 2019



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», ֆրանսիական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


Գովազդ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված

















«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
11.05.2020 / 2651










«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
04.05.2020 / 2282













Թիմ չի, մուրազ է







Գործակալ 00
Գործակալ 00
02.05.2020 / 1827