Քաղաքական
03.07.2020 / 22:40
Քաղաքական
03.07.2020 / 22:00
Լուր-մեկնաբանություն
03.07.2020 / 21:00
Քաղաքական
03.07.2020 / 20:30
Քաղաքական
03.07.2020 / 20:00
Լուր-մեկնաբանություն
03.07.2020 / 19:00
30.11.2019   14:30
2966

Փորձել ենք, շատ համեղ է. Սխտորով լցոնած ճուտ


Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից

Այս խորագիրը ձեզ կներկայացնի տարբեր ազգերի խոհանոցների կերակրատեսակներ: Մենք ընտրել ենք հատուկ այն ուտեստները, որոնց մթերքները

1. հասանելի են ու մատչելի,
2. հեշտ է պատրաստելը,
3. համեղ են եւ գեղեցիկ,
4. հնարավորություն են տալիս թարմացնել ձեր ճաշացանկը նոր համերով ու գեղեցկացնել ընտանեկան երեկոները:

Սխտորով լցոնած ճուտ

Ֆրանսիան լավ միս ու թռչնամիս գնահատողների ու դրանց սիրահարների երկիր է: Ձեզ ենք ներկայացնում ֆրանսիական խոհանոցի ուտեստներից մեկը` սխտորով լցոնած ճուտ, որը պատրաստելը շատ հեշտ է, ուտեստի բաղադրիչներն էլ` հասանելի բոլորիս:

Արդեն պատրաստի ճուտը սեղանին մատուցելիս այն կարող եք ներկայացնել որպես «Ձոն երիտասարդությանը»: Ի դեպ, ուրցը ֆրանսիացիները որպես համեմունք օգտագործում են նույնքան հաճախ, որքան սեւ պղպեղն ու մանանեխը:

Բաղադրիչները

  • 6 բաժնի համար
  • 1 ճուտ - 1,5-1,8 կգ
  • 3 կտոր սպիտակ, չոր հաց
  • 4-5 ուրցի տերեւ
  • 8-10 պճեղ սխտոր
  • 2-3 ճ.գ. կարագ
  • ձիթապտղի յուղ
  • աղ
  • աղացած սեւ պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստման ժամանակը` 40-50 րոպե:

1. Ուրցի ցողունները հեռացրեք, տերեւները մանրացրեք: Մի քանի պճեղ սխտոր առանձնացրեք:
2. Ճզմեք ուրցն ու մնացած սխտորը, խառնեք կարագի հետ:
3. Չորացրած հացի վրա քսեք մի կողմ դրված սխտորը: Հացը մի քանի փոքր կտորների բաժանեք:
4. Ճուտը ներսից աղով ու սեւ պղպեղով պատեք, լցոնեք կարագով ու հացով:
5. Ճտի վրա դրսից էլ աղ ու պղպեղ ցանեք: Կապեք ճտի թեւերն ու ոտքերը, եւ կուրծքը վերեւ դիրքով 10 րոպեով տեղադրեք 200օC ջեռոցի մեջ:
6. 10 րոպե հետո իջեցրեք ջեռոցի ջերմաստիճանը 180օC-ի եւ եւս 35-40 րոպե տապակեք` ժամանակ առ ժամանակ նրա վրա ձիթապտղի ձեթ կամ հենց ճտից դուրս եկած ճարպը քսելով: 
7. Մատուցեք տաք վիճակում:

Որպես խավարտ կարող եք մատուցել հազարի տերեւներ կամ ճտի ներսում եփված հացը:



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», ֆրանսիական խոհանոց


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված

Տիկին կոշկակարը