Իսպանական այս ուտեստը՝ ալմոգրոտեն, լոլիկի սոուսի և պաշտետի միջև ընկած միջին մի բան է, որը կարելի է մատուցել և՛ մսով ուտեստների հետ, և՛ որպես առանձին ուտեստ հացի հետ:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 300 գ լոլիկ
- 100 գ պինդ պանիր
- 2-3 պճեղ սխտոր
- 3 պտղունց պապրիկա
- 3 պտղունց աղացած կարմիր կծու պղպեղ
- 0,5 թ.գ. բուսական յուղ՝ ըստ ցանկության
- 3 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ ջուր եռացրեք, 5-7 րոպեով եռացրած ջրի մեջ թողեք լոլիկները, հանեք, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, կտրատեք՝ թողնելով միայն պտղամիսը:
- Պանիրը մանր քերիչով անցկացրեք:
- Կտրտած լոլիկը լցրեք բլենդերի մեջ:
- Սխտորը մաքրեք, լցրեք բլենդերի մեջ, լոլիկի հետ մեկտեղ հարեք:
- Քերած պանիր լցրեք լոլիկի ու սխտորի զանգվածի վրա, ավելացրեք աղացած կարմիր կծու պղպեղը, պապրիկան ու աղը, կրկին հարեք: Եթե լոլիկը շատ մսոտ է, բուսական յուղ էլ ավելացրեք: Կրկին հարեք մինչև միատարր զանգված ստանալը:
- Ստացված պաշտետը լցրեք սոուսի համար նախատեսված պնակի մեջ: Պատրաստ լինելուց անմիջապես հետո մատուցեք՝ զարդարելով թարմ կանաչիով: