Չորեքշաբթի 16.06.2021 20:07

22.05.2021   14:30
131

Հեշտ ու համեղ. Դդումե սուֆլե՝ գորգոնզոլայից կրեմով


Գորգոնզոլա պանրի արտադրությունը հին ավանդույթ է և գոյություն ունի դեռ 10-րդ դարից: Ըստ լեգենդի՝ Գորգոնզոլա ավանից մի ցրված պանրագործ պանրի թարմ տարան մոռանում է նկուղում, որտեղ արդեն կախում էր պանրի պատրաստի գլուխները: Իսկ երբ հայտնաբերում է, որ պանիրն արդեն ներսից կանաչ բորբոսով է պատվել, որոշում է ամեն դեպքում փորձել այն: Եվ հաճելի զարմանք է ապրում համից: 

Այս սուֆլեի մեջ բուրումնավետ գորգոնզոլան հրաշալի համադրվում է դդումի հետ:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 400 գ դդում
  • 300 գ յուղոտ սերուցք
  • 3 ձու
  • 100 գ քերած պարմեզան
  • 1/2 բաժակ մաքրած ընկույզ
  • 150 գ գորգոնզոլա պանիր
  • 3-4 ճ.գ. կաթ
  • մեծ պտղունց աղացած մշկընկույզ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • կարագ և մանր չորահաց՝ տարաների համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Դդումը մաքրեք կեղևից ու միջուկից, միջին չափի քառակուսիների ձևով կտրատեք և գոլորշու վրա պատրաստեք մինչև փափկելը՝ մոտ 20 րոպե: Բլենդերի մեջ լցրեք դդումը, սերուցքը, ձվերն ու պարմեզան պանիրը: Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք մի պտղունց մշկընկույզ: Հարեք մինչև միատարր զանգված ստանալը:
  2. Կարագով պատեք սուֆլեի համար նախատեսված 6 տարաները, չորահաց ցանեք: Տարաները լցրեք դդմի զանգվածով՝ ծայրերից 1սմ ազատ թողնելով: Տարաները տեղադրեք 1/3 չափով ջուր լցրած տապակի մեջ: Տապակը 30 րոպեով տեղադրեք 170 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
  3. Փոքրիկ կաթսայի մեջ տեղադրեք գորգոնզոլան ու լցրեք կաթը: Տաքացրեք, խառնեք մինչև փափկելն ու միատարր զանգված ստանալը:
  4. Տարաները հանեք ջեռոցից, սուֆլեների վրա լցրեք պանրից կրեմը և զարդարեք ընկույզով: Մատուցեք տոստերի հետ:

Խորհուրդ: Եթե որոշեք գորգոնզոլան ուրիշ պանրով փոխարինել, լավագույն տարբերակը ռոկֆորը կլինի: Ռոկֆորն ավելի սուր համ ունի, և անհրաժեշտ է, որպեսզի պանրի համը չչեզոքացնի դդմի համը: 100 գ ռոկֆորը բավական կլինի, պարզապես ևս 2 ճ.գ. յուղոտ սերուցք ավելացրեք:



 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից

››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 22627


Խոսող ձուկը
Խոսող ձուկը
10.11.2019 / 22110


Պեսիմիստական
Պեսիմիստական
08.03.2020 / 20962


Բոլոլա շաբաթ
Բոլոլա շաբաթ
28.09.2019 / 20448





Բա
Բա
20.11.2020 / 19197



Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 18484





Գործակալ 00
Գործակալ 00
01.01.2020 / 17278

The Tashir spider web
The Tashir spider web
09.12.2019 / 17114