Քաղաքական
09.07.2020 / 22:00
Սատիրիկոն
09.07.2020 / 20:00
Հարցազրույց
09.07.2020 / 19:00
Լուր-մեկնաբանություն
09.07.2020 / 16:00
30.11.2019   14:00
1407

Հեշտ ու համեղ. Հավի կրծքամիսը թարխունով


Ձեզ ենք ներկայացնում ֆրանսիական խոհանոցից հերթական ուտեստը՝ հավի կրծքամիսը թարխունով:

Բաղադրիչները

  • Հավի կրծքամսի 6 խոշոր ֆիլե
  • 400 գրամ շամպինյոն կամ կախասունկ
  • 1 խոշոր գլուխ սոխ
  • 1 բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • 300 գ կրեմ-ֆրեշ կամ յուղոտ թթվասեր
  • 15 ճյուղ թարմ թարխուն, ևս մի քանի ճյուղ՝ ձևավորման համար
  • մի բուռ մանրացրած ընկույզ
  • 1 ճ.գ. ալյուր
  • 3 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սնկերը խոնավ շորով մաքրեք, ոտիկները հեռացրեք: Մաքրեք սոխը: Սոխն ու սնկերը մանր կտրատեք:
  2. Սոխն ու սնկերը ձիթապտղի ձեթի կեսով 5-6 րոպե տապակեք, մինչև ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ ստանալը: Աղ ու պղպեղ արեք, վերցրեք կրակից:
  3. Բլենդերում խառնեք կրեմ-ֆրեշը կամ թթվասերը, սպիտակ գինին, աղը, աղացած սև պղպեղն ու մանրացրած ընկույզը: 
  4. Հավի կրծքամսի ֆիլեները երկու կողմից աղ ու պղպեղ արեք: Տապակին ձեթ քսեք, հավի կրծքամսերը տեղադրեք դրա մեջ, կրծքամսերի վրա էլ լցրեք տապակած սոխն ու սնկերը:
  5. Ապա վրան լցրեք բլենդերի պարունակությունը, մանր կտրատած թարխունը: 30 րոպեով տապակը տեղադրեք 170 աստիճան տաքության ջեռոցում:
  6. Կրծքամսերը հանեք ջեռոցից: Սոուսի համար առանձնացրեք հեղուկը, որի մեջ դրանք տապակվել են, լցրեք կաթսան: Ավելացրեք մնացած ձեթն ու հասցրեք եռման աստիճանի: Կրծքամսերն ու սնկերը ծածկեք փայլաթիթեղով, որ չսառչեն:
  7. Ալյուրը խառնեք 1 ճ.գ. ջրի հետ: Ստացված զանգվածն ավելացրեք սոուսին: Եփեք, մինչև սոուսը խտանա, մոտավորապես 2-3 րոպե: Անհրաժեշտության դեպքում աղ ու պղպեղ արեք: 
  8. Ուտեստը մատուցեք ստացված սոուսով, զարդարեք թարխունի ճյուղերով: Որպես խավարտ կարող եք մատուցել մակարոնի ցանկացած տեսակ:

Խորհուրդ: Որպեսզի կրծքամսերը փափուկ ստացվեն, պատրաստելուց առաջ 2-3 ժամ մարինացրեք սերուցքի մեջ:

Խորհուրդ 2: Կրեմ-ֆրեշը տիպիկ ֆրանսիական կաթնամթերք է: Եթե այն խանութներում չի վաճառվում, կարող եք փոխարինել ոչ յուղոտ թթվասերով կամ ինքներդ պատրաստել: Իսկ պատրաստելու համար պետք է հավասար չափաբաժիններով խառնել15-20 տոկոսանոց թթվասերն ու 30 տոկոսանոց սերուցքը: Ստացված խառնուրդը լցրեք հերմետիկ փակվող տարայի մեջ ու 12 ժամ պահեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում, ապա ևս 24 ժամ տեղադրեք սառնարանում: Վերջ. կրեմ-ֆրեշը պատրաստ է:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 10, 2019



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, ֆրանսիական խոհանոց, Չորրորդ իշխանություն


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված



Տիկին կոշկակարը












































Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
04.07.2020 / 569