Սատիրիկոն
07.08.2020 / 15:00
Լուր-մեկնաբանություն
07.08.2020 / 13:30
Քաղաքական
07.08.2020 / 11:30
Լուր-մեկնաբանություն
06.08.2020 / 22:00
30.11.2019   15:30
3182

Փորձել ենք, շատ համեղ է. Լցոնած տաքդեղներ


Ձեզ ենք ներկայացնում ֆրանսիական խոհանոցի ուտեստներից մեկը` լցոնած տաքդեղներ: Այս ուտեստի ռուսական կամ կովկասյան տարբերակում նաև բրինձ է օգտագործվում, բայց կան մարդիկ, որոնք այս կամ այն պատճառով բրինձ չեն ուտում: Այս հրաշալի ուտեստից նրանց չզրկելու համար էլ առաջարկում ենք ֆրանսիական տարբերակը, որտեղ միայն միս ու բանջարեղեն է:

Բաղադրիչները

  • 6 բաժնի համար
  • 6 հատ կանաչ կամ կարմիր միջին չափի քաղցր տաքդեղ
  • 300-350 գրամ աղացած միս
  • 2 դեղնուց
  • 1 կտոր հաց
  • 100 մլ կաթ
  • 2 մեծ, լավ հասած լոլիկ
  • 1 խոշոր գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 4 ճյուղ մաղադանոս
  • գինու քացախ
  • 2 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • կարագ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Հեռացրեք տաքդեղների պոչային մասը, մաքրեք սերմերից: Կարևոր է, որ տաքդեղները չվնասվեն:
2. Մեծ թավայի մեջ 2 լիտր ջուր եռացրեք, եռացող ջրի մեջ դրեք տաքդեղները, եփեք 8-10 րոպե: Կարագ քսեք տապակին, տաքդեղները շարեք վրան:
3. Լցոնի համար լոլիկները մտցրեք եռացող ջրի, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից ու սերմերից: Սոխը մանրացրեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղը: Նրա մեջ 3-4 րոպե տապակեք սոխն ու լոլիկը:
4. Հացը թաթախեք տաք կաթի մեջ: Երբ հացը թրջվի, մնացած կաթը թափեք: Մանրացրեք սխտորն ու մաղադանոսը:
5. Սոխով ու լոլիկներով թավայի մեջ ավելացրեք աղացած միսը, սխտորն ու մաղադանոսը, հացը: Աղ ու պղպեղ արեք: Ամեն ինչ ինչպես հարկն է խառնեք ու ևս 10 րոպե տապակեք:
6. Արդեն պատրաստի լցոնի մեջ ավելացրեք ձվի դեղնուցները: Տաքդեղների մեջ լցրեք լցոնը, մի քիչ քացախ արեք և 25 րոպե տեղադրեք 170օC ջեռոցի մեջ:

Պատրաստի ուտեստը կարելի է մատուցել և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում:

«Չորրորդ իշխանություն», 2, 2019



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         ֆրանսիական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





Երգիր, որ չկռվես




«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
01.08.2020 / 1031















Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.08.2020 / 598














Մարգոյի ամոթը
Մարգոյի ամոթը
06.08.2020 / 371



В ритме «ЧИ»
В ритме «ЧИ»
01.08.2020 / 344