Քաղաքական
29.05.2020 / 13:00
Լուր-մեկնաբանություն
29.05.2020 / 11:15
Քաղաքական
29.05.2020 / 10:15
Տնտեսական
29.05.2020 / 10:00
Լուր-մեկնաբանություն
29.05.2020 / 09:45
Քաղաքական
29.05.2020 / 09:30
23.05.2020   15:00
304

Հեշտ ու համեղ. Աղցան Պանցանելլա


Այս աղցանն ամենայն հավանականությամբ Տոսկանայի քրիստոնյաների շրջանում ծնվել է չոր հացը փափկացնելու և այն բանջարեղենի հետ ուտելու սովորույթից: Սովորաբար գյուղական տներում հացը շաբաթը մեկ էին թխում, իսկ մի քանի օր հետո չոր հացի պաշար էր կուտակվում, որն անհրաժեշտ էր ինչ-որ կերպ սպառել:

Այնպես որ՝ գյուղացիների համար շոգերն ընկնելուն պես այս աղցանը հիմնական ուտելիք էր դառնում: 
Պանցանելլան լավ ծամելու կարիք էլ չկա, այնպես որ այն հաճախ «ծերուկների ուտեստ» են անվանում, չնայած որ այն վայելում է նաև երիտասարդների սերը:

Բաղադրիչները

  • 400 գ չորացրած հաց
  • 3-4 շատ հասած միջին չափի լոլիկ
  • 2 միջին կարմիր քաղցր գլուխ սոխ
  • 1 խոշոր վարունգ
  • փոքր փունջ ռեհան
  • կարմիր գինու քացախ
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Հացերը մասնատեք, 5-7 րոպեով դրեք սառը ջրով պնակի մեջ: Հետո քամեք, խոշոր կտորներով կտրատեք: Հացի կտորները տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ, որով պետք է մատուցեք աղցանը:
  2. Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վայրկյանով մտցրեք եռացրած ջրի մեջ, հետո՝ սառը ջրի մեջ, կեղևը, սերմերն ու հեղուկը հեռացրեք, միջուկը խորանարդաձև կտրտեք:
  3. Սոխը կտրատեք բարակ օղակների ձևով: Եթե վարունգի կեղևը դառն է, կլպեք, հակառակ դեպքում թողեք կեղևով: Վարունգը կտրատեք բարակ օղակների ձևով: Բոլոր բանջարեղենները լցրեք հացով ափսեի մեջ: Ավելացրեք ռեհանի տերևները, աղ ու պղպեղ արեք, լցրեք ձեթը: Խառնեք:
  4. Աղցանը 10-15 րոպեով տեղադրեք սառնարանում: Մատուցելիս աղցանը համեմեք քացախով ու էլի մի փոքր ձիթապտղի ձեթ ավելացրեք՝ ըստ ճաշակի:

Խորհուրդ: Հացը հատուկ չորացնելու կարիք չկա: Կարող եք օգտագործել երեկվա կամ 2 օրվա հացը:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 25, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն»


Գովազդ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
















«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
11.05.2020 / 2539










«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
04.05.2020 / 2189














Թիմ չի, մուրազ է





Գործակալ 00
Գործակալ 00
02.05.2020 / 1737