Հինգշաբթի 21.01.2021 21:49

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.01.2021 / 16:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.01.2021 / 14:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
20.01.2021 / 22:00
Քաղաքական
20.01.2021 / 21:00
Քաղաքական
20.01.2021 / 20:00
03.01.2021   16:00
1947

Հեշտ ու համեղ. Բրնձով, ձիթապտուղներով ու պանրով աղցան


Այս թեթև բրնձով աղցանը պատրաստում են միջերկրածովյան բոլոր երկրներում: Ամեն տարածաշրջան նրա բաղադրատոմսում մի նոր, համեղ մասնիկ է մտցնում: 

Այսպես, Չեռնոգորիայում այս աղցանի բաղադրության մեջ անպայման ձիթապտուղ ու պանիր է մտնում: Ներկայացնում ենք աղցանի հենց չեռնոգորյան տարբերակը:

Բաղադրիչները

  • 1 բաժակ երկար բրինձ
  • 150 գրամ պանիր
  • 150 գրամ ձիթապտուղ
  • 1 մեծ խնձոր
  • 1 ոչ մեծ քաղցր սոխ
  • 3 ճ.գ. գինու քացախ
  • կիտրոնի հյութ
  • ձիթապտղի յուղ, աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բրինձը սառը ջրով լավ լվացեք, քամեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան 1-2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ լցրեք, աղ արեք, խառնեք: Ապա 1,5 բաժակ եռացրած ջուր լցրեք վրան, կրկին խառնեք, կափարիչը դրեք: Ուժեղ կրակի վրա հասցրեք եռման աստիճանի, թուլացրեք կրակը, եփեք 12 րոպե:
  2. Կաթսան վերցրեք կրակի վրայից, շալով փաթաթեք, թողեք 15-20 րոպե: Հետո բացեք կափարիչը, քամեք բրինձը, թողեք լավ սառչի:
  3. Խնձորը մաքրեք կեղևից, քառակուսի ձևով կտրատեք: Խնձորի կտորների վրա կիտրոնի հյութ ցանեք, որպեսզի չսևանան: Սոխը մանր կտրատեք:
  4. Ձիթապտուղը օղակաձև կտրատեք: Պանիրը կտրատեք փոքր քառակուսիների ձևով:
  5. Խառնեք բրինձը, ձիթապտուղները, խնձորները, պանիրն ու սոխը: Աղ արեք, ավելացրեք 3-4 ճ.գ. ձիթապտղի յուղն ու քացախը: Աղցանը մոտ 15 րոպեով տեղադրեք սառնարանում, ապա մատուցեք:

Խորհուրդ: Որպեսզի աղցանն ավելի նրբահամ լինի, քացախը կարող եք փոխարինել կիտրոնի հյութով:



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         միջերկրածովյան խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4812