...

Հեշտ ու համեղ. Ծաղկակաղամբի տերևներով ապուր

Հեշտ ու համեղ. Ծաղկակաղամբի տերևներով ապուր

Իտալական Ումբրիայի բնակիչները ծաղկակաղամբ շատ են սիրում: Բայց ծաղկակաղամբից տերևներ են մնում, որոնք թափել խնայող ումբրիացիներն ամենևին չեն ցանկանում: Հենց այսպիսի խնայողության շնորհիվ էլ ծնվել է այս հաճելի բույրով ապուրը:

Համարվում է, որ ծաղկակաղամբի եփած տերևները լավ ազդեցություն են թողնում ստամոքսի վրա, մաքրում են աղիները, բացի այդ օրգանիզմը հարստացնում են վիտամիններով ու բջջանյութով: Այնպես որ՝ առողջ սննդակարգի սիրահարներին նույնպես ապուրը շատ դուր կգա:

Բաղադրիչները 

4 բաժնի համար

  • 400 գ տերև ծաղկակաղամբի պոչի հատվածից
  • 4 մեծ կտոր սպիտակ հաց
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 6 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • քերած պարմեզան՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Ծաղկակաղամբի տերևները խոշոր կտրատեք: Միջին ուժգնության կրակի վրա 15-20 րոպե 1 լիտր աղաջրի մեջ եռացրեք դրանք, մինչև փափկելը: Տերևները հանեք, թողեք՝ քամվեն, իսկ ջուրը պահեք տաք վիճակում:
  2. Սխտորը մաքրեք, դանակի բութ ծայրով ճզմեք: 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ լցրեք թավայի մեջ, ավելացրեք սխտորը, 1 րոպե տապակեք: Ավելացրեք ծաղկակաղամբի տերևները ու խառնելով 5 րոպե տապակեք:
  3. Հացը մնացած ձեթի մեջ տապակեք երկու կողմից, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Յուրաքանչյուր ափսեի մեջ տեղադրեք 1-ական կտոր տապակած հաց, վրան լցրեք ծաղկակաղամբի տապակած տերևները, ապա ջրից, որի մեջ եփել եք դրանք:
  4. Ապուրը մատուցեք տաք վիճակում՝ վրան ըստ ճաշակի քերած պարմեզան լցնելով:

Խորհուրդ: Ծաղկակաղամբի տերևների հետ մեկտեղ կարող եք նաև հազարի տերևներ օգտագործել:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 30, 2020

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ