Երկուշաբթի 26.10.2020 00:06

Ձեռագրերը չեն այրվում
25.10.2020 / 21:00
Քաղաքական
25.10.2020 / 20:00
Հարցազրույց
25.10.2020 / 19:00
Խմբագրի ընտրանին
25.10.2020 / 12:00
Սատիրիկոն/Երազահան
25.10.2020 / 11:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.10.2020 / 10:00
10.10.2020   15:00
195

Հեշտ ու համեղ. Ծաղկակաղամբի տերևներով ապուր


Իտալական Ումբրիայի բնակիչները ծաղկակաղամբ շատ են սիրում: Բայց ծաղկակաղամբից տերևներ են մնում, որոնք թափել խնայող ումբրիացիներն ամենևին չեն ցանկանում: Հենց այսպիսի խնայողության շնորհիվ էլ ծնվել է այս հաճելի բույրով ապուրը:

Համարվում է, որ ծաղկակաղամբի եփած տերևները լավ ազդեցություն են թողնում ստամոքսի վրա, մաքրում են աղիները, բացի այդ օրգանիզմը հարստացնում են վիտամիններով ու բջջանյութով: Այնպես որ՝ առողջ սննդակարգի սիրահարներին նույնպես ապուրը շատ դուր կգա:

Բաղադրիչները 

4 բաժնի համար

  • 400 գ տերև ծաղկակաղամբի պոչի հատվածից
  • 4 մեծ կտոր սպիտակ հաց
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 6 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • քերած պարմեզան՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Ծաղկակաղամբի տերևները խոշոր կտրատեք: Միջին ուժգնության կրակի վրա 15-20 րոպե 1 լիտր աղաջրի մեջ եռացրեք դրանք, մինչև փափկելը: Տերևները հանեք, թողեք՝ քամվեն, իսկ ջուրը պահեք տաք վիճակում:
  2. Սխտորը մաքրեք, դանակի բութ ծայրով ճզմեք: 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ լցրեք թավայի մեջ, ավելացրեք սխտորը, 1 րոպե տապակեք: Ավելացրեք ծաղկակաղամբի տերևները ու խառնելով 5 րոպե տապակեք:
  3. Հացը մնացած ձեթի մեջ տապակեք երկու կողմից, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Յուրաքանչյուր ափսեի մեջ տեղադրեք 1-ական կտոր տապակած հաց, վրան լցրեք ծաղկակաղամբի տապակած տերևները, ապա ջրից, որի մեջ եփել եք դրանք:
  4. Ապուրը մատուցեք տաք վիճակում՝ վրան ըստ ճաշակի քերած պարմեզան լցնելով:

Խորհուրդ: Ծաղկակաղամբի տերևների հետ մեկտեղ կարող եք նաև հազարի տերևներ օգտագործել:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 30, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված

Մարգո է վատացել
Մարգո է վատացել
04.10.2020 / 6894
























Բարև, անորակներ
Բարև, անորակներ
01.10.2020 / 1555

Ժողովրդին ատողը







Սա՞ էր ձեր թափը
Սա՞ էր ձեր թափը
03.10.2020 / 1428




Էդիկ, դու սուս
Էդիկ, դու սուս
15.10.2020 / 1363









Ոգևորվել են
Ոգևորվել են
22.10.2020 / 1145