...

Հեշտ ու համեղ. Ձվից ու պանրից պատրաստված գնդիկներ՝ մսով

Հեշտ ու համեղ. Ձվից ու պանրից պատրաստված գնդիկներ՝ մսով

Իտալական խոհանոցը բազում գաղափարներ է տալիս, թե ինչպես օգտագործել չորացած հացը:

Ավելացած մթերքներն օգտագործելու հրաշալի տարբերակ է այս բաղադրատոմսը: 

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 500 գ չորացած սպիտակ հաց
  • 8 ձու
  • 150 գ քերած ոչխարի պանիր
  • 200 գ քերած պարմեզան պանիր
  • աղ

Սոուսի համար

  • 500 գ կտրտած լոլիկ իր հյութի մեջ
  • 300 գ հորթի փափուկ միս
  • 300 գ խոզի փափուկ միս
  • 300 գ խոզի երշիկ՝ տապակելու համար
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 կծու կարմիր պղպեղ չիլի
  • 1 բաժակ սպիտակ չոր գինի
  • 2 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոուսի համար մանր կտրատեք սոխը: Խորը թավայի մեջ ձեթ լցրեք, ավելացրեք կտրտած սոխը, տապակեք մինչև փափկելը՝ մոտ 5 րոպե: Միսն ու նրբերշիկը ոչ մեծ քառակուսիների ձևով կտրատեք, ավելացրեք սոխով թավայի մեջ, ևս 5 րոպե տապակեք: Մսի վրա լցրեք գինին ու պատրաստեք, մինչև այն գոլորշիանա:
  2. Թավայի մեջ ավելացրեք լոլիկները, ամբողջական չիլի պղպեղը, և մեկ բաժակից ոչ պակաս տաք ջուր, որպեսզի ջրիկ սոուս ստացվի: Աղ արեք: Սոուսը 1,5 ժամ թույլ կրակի վրա եփեք, ապա ցանցով հանեք միսն ու երշիկները, պահեք տաք վիճակում:
  3. Գնդիկների համար հացը փշրեք, խառնեք ձվերի, երկու տեսակի պանրի ու մի փոքր աղի հետ: Միատարր խմոր սարքեք, 7 սմ տրամագծով գնդիկներ պատրաստեք: Պատրաստ լինելուց հետո շարեք փայլաթիթեղի վրա:
  4. Գնդիկները տեղադրեք սոուսի թավայի մեջ, պատրաստեք միջին ուժգնության կրակի վրա մինչև դրանք մեկուկեսից երկու անգամ մեծանան, մոտ 10 րոպե: Գնդիկները մատուցեք սոուսի ու մսի հետ մեկ ափսեի մեջ:

Խորհուրդ: Մսով սոուսն առանց գնդիկների կարող եք օգտագործել նաև որպես խավարտ՝ մակարոնեղենի հետ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 36, 2020

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ