Հինգշաբթի 28.01.2021 02:21

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 22:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 21:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 17:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
27.01.2021 / 16:00
26.12.2020   15:00
164

Հեշտ ու համեղ. Գառան ազդրամիս՝ շաֆրանի սոուսի մեջ


Իտալական Աբրուցիան հայտնի է ոչխարաբուծությամբ: Կենդանիների մեկ երրորդից ավել մասը բուծում են շատ բարձր որակի բրդի համար (այն կոչվում է «մերինոս»): Եվ, իհարկե, ոչխարների ու գառների մի մեծ մասը բուծում են մսի համար. այստեղ ոչխարի միսը հրաշալի են պատրաստում:

Ինչը կարող է ավելի լավ լինել, քան բույսերով համեմված գառան ազդրամիսը դդմի ու լոբու խավարտի հետ մեկտեղ, հատկապես՝ ծանր աշխատանքային օրվանից հետո: Կարծում ենք, դուք էլ կգնահատեք այս հրաշալի համադրությունը:

Ուտեստն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 13 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները
4 մեծ բաժնի համար 

  • 4 հատ ոչ մեծ գառան ազդրամիս՝ յուրաքանչյուրը 400-500 գ քաշով
  • 1 լ կարմիր չոր գինի
  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 3 ճյուղ նեխուր
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 2 ճյուղ հազրեվարդ (розмарин)
  • 2 ճյուղ ուրց
  • 4 եղեսպակի (шалфей) տերև
  • 1 դափնու տերև
  • 1 թ.գ. հատիկավոր սև պղպեղ
  • 4 գիհի (можжевельник) պտուղ
  • շաֆրանի 50 թել
  • 1/2 բաժակ ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Լոբով ու դդումով խավարտի համար

  • 600 գ դդում
  • 300 գ սպիտակ լոբի
  • 1 կարմիր կծու պղպեղ չիլի
  • կանաչ սոխի միջին չափի փունջ
  • 1/2 բաժակ բանջարեղենի արգանակ
  • 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լոբին 12 ժամով թրջեք մեծ քանակության ջրի մեջ, ապա լվացեք, վրան սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակի վրա, եռացրեք, միջին ուժգնության կրակի վրա եփեք մինչև փափկելը՝ մոտ 40-60 րոպե: Շաֆրանի վրա 1 բաժակ տաք ջուր լցրեք ու 1 ժամ թողեք:
  2. Խոշոր կտրտեք սոխն ու նեխուրը, մաքրեք սխտորը: Գառան միսն աղ արեք: Մեծ և ջերմադիմացկուն կոթով թավայի մեջ ուժեղ կրակի վրա տաքացրեք ձեթը, մեջը տեղադրեք գառան ազդրամիսը, բոլոր կողմերից տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը՝ մոտ 7-10 րոպե: Ավելացրեք բոլոր բույսերն ու բանջարեղենը, կրակը թուլացրեք, անընդհատ խառնելով մոտ 15 րոպե տապակեք:
  3. Մսի վրա լցրեք գինին և շաֆրանի ջրի բաժակի կեսը: Թավայի մեջ մի քիչ տրորեք գիհի պտուղները, հատիկավոր սև պղպեղն ու դափնու տերևը: Թավան փակեք կափարիչով կամ փայլաթիթեղով և 1 ժամ 10 րոպեով տեղադրեք 160-170 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ՝ ժամանակ առ ժամանակ շուռ տալով մսերն ու ստուգելով՝ արդյոք ողջ հեղուկը գոլորշիացել է:
  4. Միսը պատրաստելու ժամանակ առաջացած սոուսը լցրեք փոքրիկ կաթսայի մեջ, ավելացրեք շաֆրանի հեղուկի մյուս կեսը: Սոուսը պատրաստեք միջին ուժգնության կրակի վրա մինչև խտանալը՝ մոտ 5-7 րոպե: Աղ արեք, պահեք տաք վիճակում:
  5. Քանի դեռ միսը տապակվում է ջեռոցում, խավարտի համար կտրտեք կանաչ սոխը: Դդումը մաքրեք կեղևից ու սերմերից, խոշոր խորանարդների ձևով կտրատեք: Դդումը 10 րոպե շոգեխաշեք: Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, ավելացրեք կտրտած կանաչ սոխը, միջին ուժգնության կրակի վրա 3 րոպե տապակեք: Ավելացրեք կտրտած դդումն ու ամբողջական չիլի պղպեղը, 5 րոպե էլ տապակեք: Վրան լցրեք արգանակը, աղ արեք: Երբ 10-15 րոպեից հետո դդումը փափկի, ավելացրեք լոբին, խառնեք ու 5 րոպե էլ պատրաստեք:

Գառան ազդրամիսը մատուցեք՝ վրան լցնելով սոուսը, դդումով ու լոբով խավարտի հետ միասին:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 41, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4855